Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Albayrak o şirketleri uyardı

Bakan Albayrak o şirketleri uyardı

Ekonomi Haberleri

Berat Albayrak, kesintiler ve elektrik kalitesinde her yıl düzenleyecekleri anketlerle şirketlere tek tek karne vereceklerini belirtti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, elektrik dağıtım şirketlerine müşteri memnuniyetini artırmaları uyarısında bulundu.

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği’nce (ELDER) düzenlenen 9. Sektör Toplantısı’nda konuşan Bakan Albayrak, 2016-2020 uygulama döneminde elektrik dağıtımının ilk kez tamamen özel sektör tarafından yapılacağını dile getirdi.Mart ayında elektrik dağıtım hizmetleri memnuniyet anketi yaptırdıklarını belirten Albayrak yatırımlar, kesintiler ve elektrik kalitesinde her yıl düzenleyecekleri anketlerle sektöre tek tek karne vereceklerini belirtti.

Albayrak bizzat kendisine bağlı olarak kurduğu birimle de sektörü haberli ve habersiz denetleyeceklerini söyledi. 1 Ocak 2016’nın sektör için milat olduğunu kaydeden Albayrak, bundan sonra performans kriterleri ile vatandaş taleplerinin karşılanıp karşılanmadığını çok sıkı takip edeceklerini vurguladı. 

‘KÜÇÜK HATANIN BÜYÜK MALİYETİ OLUR’ 

Türkiye’nin 10 yıl içerisinde 101 milyar liralık yatırım tutarını sadece elektrik dağıtım sektörüne harcayacağına dikkat çeken Albayrak, “Bu büyüklüklerin yönetilmesinde çok küçük bir hata daha büyük maliyetlere yol açar” diye konuştu. Bakan Albayrak, elektrik dağıtım şirketlerinin varlık sebebinin şeffaflık olduğunu vurguladı.

'MİNNET DEĞİL HİZMET ZAMANI'

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz da tüketici memnuniyetinin öncelikleri olduğunu belirtti. Yılmaz, kesinti tazminatına hak kazanan tüketicilere tazminatlarının ödenmesinde de hassasiyet istedi. Eskiden yatırımların bitmesi için ricaların yapıldığını ifade eden Yılmaz “Yatırım için gereken tarifeleri verdik ve onayladık. Artık minnet değil hizmet zamanı” dedi. 

'PROJELERDE ÖNGÖRÜLER ŞAŞTI' 

ELDER Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, sektörün, bir maraton koşusunun ilk kilometrelerinde olduğunu belirtti. Özdemir “Önümüzdeki 5 yıl, sektör için stres testi niteliğinde. Dolar kurundaki artışın etkisiyle serbest piyasada kilovatsaat elektrik fiyatı 9 sentten, 4.5 sente kadar geriledi. Bu rakamlar ile tüm projelerde öngörüler şaştı” ifadesini kullandı.

Bakan Albayrak o şirketleri uyardı

'İŞ KAZALARI KALBİMİ SIKIŞTIRIYOR'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu da hayalinin bir köyün ya da evin tamamının 1 yıllık elektriğini karşılayacak bir kutunun içine yüklenebilecek bir buluşun yapılması olduğunu söyledi. Soylu, sektörde iş güvenliğinin önemine de dikkat çekerek, “Benim bakan olarak kalbimi sıkıştıran, sabahleyin veya gecenin bir saatinde mail veya telefon mesajıma düşen, beni üzen mesajlardan bir tanesi de bir iş kazası. Sizden istirhamım, bu konuda tedbir almanız” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...