Firmalar yakıt kartı piyasasından çekiliyor

Düzenleyen:
Firmalar yakıt kartı piyasasından çekiliyor

Ekonomi Haberleri

Avrupa yakıt kartı pazarı, büyük akaryakıt şirketleri için gerek işin zorluğu gerekse de ödeme vadelerine uyulmaması sebebiyle cazibesini kaybetmeye başladı.

Yakıt kartı iş kolunun akaryakıt tedarikçileri için çok küçük bir ciro oluşturduğunu belirten DKV Euro Service Türkiye Satış Müdürü Deniz Çokcoş Sezer, “Bu iş akaryakıt firmaları için küçük hacimli olduğu kadar, oldukça da zahmetli. Yakıt kartı ile müşterilerinize akaryakıt alımı dışında vergi iadesi, otoyol ödemeleri, nakit para gönderimi ve yol yardımı gibi ek hizmetleri de veriyorsunuz. Bunlara ek olarak ödemelerde de gecikmeler yaşanınca yakıt kartı piyasası akaryakıt şirketleri için tüm cazibesini yitirdi” dedi. Akaryakıt şirketlerinin düşük kârlılık ve tahsilat zorlukları sebebiyle yakıt kartı işlerini küçültme yoluna gittiklerini belirten Sezer, “Akaryakıt şirketlerinin işi petrol çıkarmak, işlemek, satmak ve dağıtmak. Yakıt kartı işi ana faaliyet alanları ile kıyaslandığında çok küçük bir orana sahip. Doğal olarak bu iş için o kadar emek ve zaman harcamak istemiyorlar. Zaman içinde bu firmaların yakıt kartı işinden çekilerek, ana işlerine odaklanacaklarını düşünüyorum” diye konuştu. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...