Dizi izleyen Türkiye’ye koşuyor

Düzenleyen:
Dizi izleyen Türkiye’ye koşuyor

Ekonomi Haberleri

"Binbir Gece", "Sıla", "Fatmagül'ün Suçu Ne", "Muhteşem Yüzyıl", "Aşk ve Ceza", "İffet" ve "Paramparça" dizilerinin hayranlıkla izlendiği Latin Amerika ülkelerinde tatilin rotası Türkiye oldu

Son yıllarda Latin Amerika ülkelerinde büyük beğeniyle izlenen "Binbir Gece", "Sıla", "Fatmagül'ün Suçu Ne", "Muhteşem Yüzyıl", "Aşk ve Ceza", "İffet" ve "Paramparça"nın da aralarında bulunduğu Türk dizileri, bu ülkelerden Türkiye'ye gelen turist sayısını arttırdı. Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, Türkiye'nin dizilerin olumlu etkisiyle Güney Amerika ülkelerinden yılda 200 bin ziyaretçiyi ağırladığını söyledi. Özellikle bu yılın ilk 5 ayında Arjantin'den Türkiye'ye gelen turist sayısının yüzde 50'nin üzerinde artış gösterdiğine dikkat çeken Bayındır, "Brezilya ve Arjantin'de Türk imajının diziler sayesinde adeta moda haline geldi. Turistlerin büyük bir kısmı tatil için İstanbul başta olmak üzere daha çok dizilerin çekimlerinin yapıldığı mekanları tercih ediyor" dedi. Güney Amerika'da ünlü olan Türk oyuncuların tanıtım yüzü olarak kullanılmasını öneren Bayındır, "Duygusal bir karaktere sahip Latin Amerikalıları etki altına alan bu furya, süresi dolmadan avantaja çevrilmeli" değerlendirmesinde bulundu.

Dizilerdeki  hayatlara yabancı değiller
Latin Amerika ülkelerine dizi ihracatı yapan İstanbul merkezli Global Agency Pazarlama İletişimi Direktörü Fahriye Şentürk de bölgede ilk olarak Şili'ye "Binbir Gece" dizisini sattıklarını, ardından aynı diziyi Arjantin'e de sattıklarını ve dizinin Arjantinlilerden büyük bir beğeni kazandığını söyledi. "Kiralık Aşk" ve "Asla Vazgeçmem" dizilerini de yakın bir zamanda Arjantinli izleyicilerle buluşturacaklarını aktaran Şentürk, Latin Amerikalı izleyicilerle "Binbir Gece"nin yanı sıra "Muhteşem Yüzyıl", "Muhteşem Yüzyıl Kösem", "İffet", "Aşk ve Ceza", "Paramparça", "Kaderimin Yazıldığı Gün" ve "Gecenin Kraliçesi" dizilerini buluşturduklarını dile getirdi. Türk dizileriyle Latin Amerika'da beğenilen diziler arasında içerik anlamında büyük benzerlikler olduğuna değinen Şentürk, "Kadın-erkek ilişkileri, insani ilişkiler, sevgi, aşk, çekişmeler, aile bağları, kıskançlık, entrika ve hırs gibi insana ait değişmeyen temel konular Türk dizilerinde çok daha ağırlıklı yer alıyor. Brezilya ve Arjantin'deki izleyiciler de yansıtılan hayatlara hiç yabancı değiller. Kendi yaşamlarından pek çok kesiti Türk dizilerinde buluyor olmaları ilgilerini çekiyor" diye konuştu. Türk dizilerindeki güçlü olmaya çalışan, pek çok zorlukla başa çıkmak zorunda kalan ve sonunda başaran, mücadeleci kadın profilinin Latin Amerika kadınları da anlattığını belirten Şentürk, Türk dizilerinin yapım kalitesinin son yıllarda iyi bir seviyeye ulaştığını ve bu durumun diziler için tüm dünyada izlenebilirliğini arttırdığının altını çizdi. Şentürk, bölgede en çok izlenen dizi türlerinin drama, romantik ve tarihi drama olduğunu kaydetti. 

Başarı tesadüfi değil 
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Filiz Aydoğan Boschele, Türk dizilerinin başarısının tesadüfi olmadığını söyledi. Boschele, dizilerin popüler olmasının bu ülkelerin Türkiye gibi benzer siyasal, kültürel ve sosyo-kültürel değerlere mensup olmasından kaynaklandığına dikkat çekti.

THY’den Arjantin'e haftada 4 sefer 
THY’nin direk sefer düzenlemesi de önemli bir fırsatı sunuyor. Brezilya'nın Sao Paulo kentine haftada karşılıklı olarak 3 sefer gerçekleştiren THY, Arjantin'in Buenos Aires kentine de haftada karşılıklı olarak 4 sefer düzenliyor. 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...