İstanbul’a dev fuar alanı geliyor

Düzenleyen:
İstanbul’a dev fuar alanı geliyor

Ekonomi Haberleri

İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM), 500 milyon dolarlık yatırımla Türkiye'nin en büyük fuar alanını yapacak.

İDTM'den yapılan açıklamaya göre, 65 bin metrekarelik mevcut alana sahip İstanbul Fuar Merkezi, yeni düzenlemelerle 700 bin metrekarelik fuar alanına dönüştürülecek. Yeni fuar alanı yatırımının 3 etap halinde gerçekleştirilmesi planlanıyor. Geçen sene ekim ayında başlatılan yatırımın 300 bin metrekareyi aşan kısmı fuar alanlarına ayrılacak. 35 bin metrekarelik alanda 365 gün hayatın devam edeceği alışveriş merkezi, restoran ve kafelerin yer alacağı bir yaşam merkezi bulunacak.
İstanbul Ticaret Odası Başkanı ve İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM) Başkan Vekili İbrahim Çağlar, İstanbul'u dünya fuarcılığının başkenti yapmak için yola çıktıklarını belirterek, “Yeni yatırım bizleri İstanbul'u dünya fuarcılığının başkenti yapma hedefimize bir adım daha yaklaştıracak” dedi. Çağlar, fuar merkezinin tamamlandığında Avrupa'nın ilk 10 fuar merkezinden biri olmasını hedeflediklerini kaydetti.

Kişi başı harcama 2.500 $

Kıyı turizminde kişi başına harcama oranı 700-800 dolar iken bu rakam kongre turizminde 2 bin - 2 bin 500 dolara çıkıyor. Türkiye’ye kongre, seminer ve fuar için gelenlerin toplam sayısı 2.4 milyonu geçti. Kongre turizmi gelirleri ise 2.5 milyar doları aştı. 

Fuar alanında neler olacak?

l 6.000 kişilik kongre salonu
l 50 kişilik toplantı salonu (4 Adet)
l 1.800 kişilik yeme içme tesisi (3 Adet)
l Yönetim odaları (15 Adet)
l Simultane tercüme odaları (4 Adet)
l Malzeme depoları (3 Adet)
l 7.265 araçlık kapalı otopark
l 300 araçlık açık otopark 
l Basın merkezi

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...