'Turizm pazarını çeşitlendirelim'

Düzenleyen:
'Turizm pazarını çeşitlendirelim'

Ekonomi Haberleri

Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından bu ülkenin Türk mallarına yasak koyması ve turizm hareketini yasaklamasını hatırlatan Bakan Tüfenkci, “Pazar çeşitlendirmesi şart” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye'nin dostlarının sayısını artırmak, düşmanlarının sayısını azaltmak ve özellikle sorunlu olduğu ülkelerle diyaloğu geliştirerek uluslararası arenada ilişkilerini sürdürmek istediklerini söyledi. 
RUSYA ÖNEMLİ PARTNERİMİZ
Tüfenkci, Rusya ile Türkiye arasında kriz yaşandığında bu sürecin yumuşayacağı yönünde beyanları bulunduğunu hatırlatarak, "Çünkü ekonomik ambargolar iki milletin de menfaatine olan bir yaklaşım değil. Türk insanından çok Rus halkı da bu işten zarar görür ki Rusya bizim önemli ticari partnerlerimizden birisi" dedi. Rusya ile krizin önemli etkilerinden birinin turizm olduğunu belirten Tüfenkci, “Oradan turistlerin gelmesi, o pazara yönelik çalışan otellerimizde rahatlama sağlayacak, esnafa hareket getirecek. Biz çok ciddi tedbirler almıştık. Bunlarla birleşince sektör daha rahat nefes alacak. Ancak bu olay da gösterdi ki bizim yeni pazarlara girmemiz lazım. Rus pazarının açılmış olması bizi bu çabamızdan vazgeçirmemeli. Bunlardan ders almalıyız” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...