İlker Avcı 311 yabancı gazeteciye darbe girişimini anlattı

Düzenleyen:
İlker Avcı 311 yabancı gazeteciye darbe girişimini anlattı

Ekonomi Haberleri

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı darbe girişimin iç yüzünü dünyaya anlatmak için âdeta seferberlik başlattı.

Daha önce Uzak Doğu, Orta Doğu ve  Kuzey Avrupalı basın mensuplarına FETÖ’nün başarısız darbe girişimi ve sonrasında yaşananları anlatan Aycı, son olarak İspanya, Portekiz, Fransa, İtalya, Malta ve Yunanistan’dan gelen gazetecileri Türkiye’de ağırladı. Şu ana kadar 311 gazeteciyi Türkiye’ye getirdiklerini ifade eden Aycı, ABD ve İsrailli basın mensuplarını da İstanbul’da ağırlayacaklarını kaydetti. Toplantıların çok faydalı olduğunu belirten Aycı şöyle konuştu: “Toplantı öncesinde ve sonrasında yaptığımız istişarelerde buraya gelmeden önce çok farklı ve yanlış bilgiler alındığını gördük. Hatta şöyle söyleyenler bile oldu. Binlerce insanın devlet tarafından katledildiğine dair inanılmaz bir dezenformasyon kampanyası içinde olduklarını, buraya geldiklerinde böyle bir şey olmadığını, yansıtılan haberlerden sahaya çıkanların iktidar karşıtı olan halk olduğu zannedilirken, darbe karşıtı halkımız, milletimiz olduğunu daha iyi anladılar. Pek çok yanlış bilgiler var. Bu yanlış bilgilerin düzeltilmesi noktasında toplantıların çok faydalı olduğunu ifade ettiler. Hatta iş ‘Bizim ülkemizde bunların yaşanmaması için bize ne tavsiye edersiniz?’e kadar geldi. Uçaklarınızdaki, bu konudaki resimler, kitaplar ve çeşitli broşürlerle anlatmaya çalıştığınızı buraya gelince daha iyi anladık’ dediler.”

Ünlü golfçü Tiger Woods Antalya'ya geliyor

Aycı, yaşanan olumsuz olaylara rağmen İstanbul’un Final Four’a ev sahipliği yapacağını bildirdi. Aycı, Antalya’da kasım ayında düzenlenecek THY Open Golf Turnuvasına da dünyaca ünlü golfçü Tiger Woods’un katılacağını söyledi. 

Sani Şener 2397 havalimanı CEO'suna darbe sunumu yaptı

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı ve Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI World) Yönetim Kurulu Üyesi Sani Şener, konseyin Montreal’de düzenlenen genel kurulunda, 2 bin 397 havalimanı üst yöneticisine (CEO) Atatürk Havalimanı’daki patlamayı ve 15 Temmuz gecesinde yaşanan olayları anlattı. Toplantının Türkiye’deki durumu açıklamak için iyi bir fırsat olduğunu söyleyen Şener, “Havalimanını tekrar faaliyete geçirmemizin terörizme karşı verilen önemli bir cevap olduğunu herkes söyledi. İstanbul Atatürk Havalimanında darbe girişimi gecesi yaşananları, tankların havalimanı kapısında yer aldığı fotoğrafları ve Türk insanının darbe girişimine duruşunu gören tüm katılımcılar etkilendi ve Türk halkının demokrasiye sahip çıkışını övgüyle karşıladı” dedi. 

Ali Kahyaoğlu İtalya'da demokrasi mesajı verdi

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, İtalya’nın Verona şehrinde düzenlenen maden ve doğal taş fuarı MARMOMACC’da demokrasi mesajı verdi.  Türkçe, İngilizce ve İtalyanca olarak hazırlanan afişlerde darbe sürecinde yaşanan olaylar ve Türk halkının demokrasiye olan bağlılığı ifade edildi. Yurt dışında düzenlenen fuarların ülke tanıtımımız için çok önemli mecralar olduğunu söyleyen İMİB Başkanı Ali Kahyaoğlu, “Fuarlara katılan tüm ihracatçı birlikleri bu imkânı demokrasimizin tanıtımı için kullanmalı” dedi.

 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...