Çanakkale Köprüsü arsa fiyatlarını katladı

Düzenleyen:
Çanakkale Köprüsü arsa fiyatlarını katladı

Ekonomi Haberleri

18 Mart 2017’de temeli atılacak olan Çanakkale 1915 Köprüsü, bölgedeki arsa fiyatlarını kat kat artırdı

Dünyanın en uzun aralıklı köprüsü olma unvanını alacak Çanakkale 1915 Köprüsü için Anadolu yakasındaki Lâpseki’nin Şekerkaya mevkii ile Avrupa tarafındaki Gelibolu’nun Sütlüce mevkiinde sondaj ve zemin etüdü çalışmaları başladı. Başbakan Binali Yıldırım’ın 18 Mart 2017’de temelinin atılacağını duyurduğu köprü için Çanakkalelileri şimdiden heyecan sarmış vaziyette. Bölgede şimdiden hazırlıklar başladı. Yatırımcılar da bölgeye akın etti. Köprü ve otoyolun geçeceği güzergâh ve civarındaki arsa fiyatları ise katlanarak arttı. Lâpseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz; köprünün, Çanakkale’nin 30 yıllık hayali olduğunu söyledi. Adım adım temeli atmaya doğru gidiyoruz diyen Başkan Yılmaz, şöyle devam etti: “Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın açıklamalarıyla birlikte köprü yapımı konusunda ilana çıkıldı. 26-27 Ocak’ta yapım için ihale gerçekleştirilecek. İnşallah 18 Mart 2017’de temelini atacağız. Lâpseki ve Gelibolu arasına inşa edilecek Çanakkale 1915 Köprüsü’nün yapımına başlanmış olacak. Köprü gerçekten hayaldi, gerçek oldu. Köprünün hakikaten de yapılacak olmasına toplumun bütün kesimleri inanmaya başladı. Bununla beraber bölgede çok büyük ve önemli değişiklik ve gelişimlerin olacağını öngörüyoruz.”

Lapseki’de emlakçılık yapan Selahattin Bodur ise, köprünün yapılacak olması sebebiyle ilçede büyük bir hareket görüldüğünü söyledi. Emlak sektöründe son 2-3 yılda muazzam bir alışveriş yaşandığını ifade eden Bodur, Lapseki ilçesi ve bağlı Çardak beldesinin sırtlarında deniz gören ve yolu olan yerler ile ilçeye bağlı Suluca ile Kemliklialan bölgelerinde arsa ve tarlaların revaçta olduğunu belirtti. Bodur, "2- 3 yıl önce dönümü 10 bin lira olan yerler bugün için dönümü 50- 70 bin lira arasında gidiyor. Köprü haberinden sonra satılık daire, arsalara çok büyük talep var” dedi.

Gür­kan Dü­zen­li  İ­HA

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...