HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'Birlik ruhumuzu satın alacak para üretilmedi'

Düzenleyen:
'Birlik ruhumuzu satın alacak para üretilmedi'
Berat Albayrak, Haber

Ekonomi Haberleri

15 Temmuz’da yaşananların birlik ruhunun en güzel örneği olduğunu belirten Enerji Bakanı Albayrak “Bu ülkenin menfaatleri gerektiğinde öyle güçlü bir çelik iradeye sahibiz ki, bunu satın alabilecek hiçbir para birimi daha üretilmedi” dedi.

Türkiye İnovasyon Haftası’nın ikinci gününde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, inovasyonun, küresel ekonomik rekabetin arttığı böyle bir dönemde, kurumların, ülkelerin, devletlerin arasındaki ekonomik, siyasi ve kültürel farkı kapatma noktasında çok önemli bir enstrüman olduğunu söyledi. İnovasyonun ne kadar güçlü kullanılırsa o kadar katma değer sağlayarak, ülkeleri küresel ligde başka bir yere taşıyacağını ifade eden Albayrak, Türkiye’nin de enerji özelinde yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarını teknolojik gelişmelerle birleştirip bu kaynakları katma değerli bir şekilde ekonomiye kazandırmak için bir süreci başlattığını anlattı. Bu yüzyılda petrol merkezli politikaların yerini gaz merkezli politikalara bıraktığını vurgulayan Albayrak, bu yeni dönemde tehditlerle birlikte fırsatların da ortaya çıktığını ve bu neslin son yüzyılın en kritik nesli olduğunu belirtti. Albayrak, şimdiki neslin Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarabilme noktasında kritik olduğuna ve bu ruhu taşıdığına işaret ederek, şunları söyledi: Kim ne derse desin, sizi küçük görmeye, öz güveninizi zedelemeye, sizi demoralize etmeye çalışırsa çalışsın, sakın kulak asmayın. Rabbinizi bildiğiniz sürece kimse size bir şey yapamaz. Dünyaya her anlamda nizam ve intizam vermiş bir kültürün devamıysak eğer bundan sonraki süreci de bu kültürün üzerine oturtacağız. Bunu oturtursak eğer bunu kimse yıkamaz, bunun en güzel örneği de 15 Temmuz. Türkiye’de altını kaldırdığınız birçok halının altından neler çıkıyor bir bilseniz. Ülkemizin menfaatini her şeyin üstünde tutup sonu ihanete giden sürece düşmeden, her türlü kutsalın üzerinde ülkemizi, vatanımızı en üst çerçeveye koyarak, bu topraklara minnet ve bağlılık duyarak sadece alın teri değil, akıl terini de katarak, bu süreci götürmemiz lazım. Biz bugüne kadar önümüze konulan senaryoları artık uygulamıyoruz uygulamayacağız. Bu ülkenin menfaatleri neyi gerektiriyorsa öyle güçlü bir çelik iradeye sahip olacağız ki, bunu satın alabilecek hiçbir para birimi üretilememiş olacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...