HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Godiva markete giriyor

Düzenleyen: /
Godiva markete giriyor
Godiva, Haber

Ekonomi Haberleri

Lüks çikolata markası Godiva’nın farklı formattaki üç ürünü, aralarında Şok’un da olduğu 8 bini aşkın markette tüketiciyle buluşacak

Önder ÇELİK

Yıldız Holding’in atıştırmalık ürünlerini tek çatı altında toplayan şirketi Pladis, dünyanın en önemli premium çikolata markalarından Godiva’nın mağazalarda en çok tercih edilen Bitter, Karamelli ve Sütlü Fındıklı üç ürününü marketlere taşıyacağını duyurdu. Godiva’nın yeni serisi aralarında Şok marketlerin de olduğu Türkiye’de 8 bini aşkın perakende noktasında raflara girecek. Düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Pladis Türkiye Başkanı Mete Buyurgan, Godiva’nın 10 yılda Yıldız Holding’in vizyonu ile gerçek anlamda global marka olduğunu söyledi. Çin, Orta Doğu ve Pasifik bölgesinde yeni pazarlara girdiklerini ifade eden Buyurgan, Godiva’nın 2008’de 500 milyon dolar olan cirosunu geçen yıl 1 milyar dolara taşıdıklarını kaydetti. İkinci büyük atılımla Godiva’yı çok daha geniş ve yeni bir tüketici kitlesi ile buluşturacaklarına işaret eden Buyurgan, Godiva’nın yeni market serisinin Türkiye ile eş zamanlı olarak Kuzey Amerika’da da satışa sunulduğunu, gelecek dönemde bu yeni serinin Suudi Arabistan, Çin ve İngiltere gibi pazarlarda da raflara gireceğini kaydetti. 
100 MİLYON LİRA YATIRDI
Pladis Türkiye’nin Godiva’nın yeni market serisi için önemli üretim merkezlerinden biri olacağını ifade eden Mete Buyurgan “Godiva’nın bu alandaki yeni stratejilerini gerçekleştirmek için Silivri’de 100 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirdik. Şu anda Pladis Türkiye olarak gelirlerimizin yaklaşık beşte birini ihracattan karşılıyoruz. Yeni üretim fırsatları ile bu oranı daha da yukarı çekmeyi hedefliyoruz” dedi. Buyurgan, 2021 yılında Pladis’in global gelirlerinin yüzde 7’sinin Godiva’nın yeni market serisinden geleceğini ifade etti. Godiva’nın yeni market serisinin Pladis’in ilk global lansmanı olduğunu kaydeden Mete Buyurgan; Godiva, Ülker ve McVitie’s’i milyar pound cirolu markalar yapmayı hedeflediklerini, Godiva’nın yeni market serisinin de bu hedefe ulaşmada önemli bir adım olacağını söyledi.

300 MİLYAR DOLARLIK PAZAR

Atıştırmalık denilen; bisküvi, çikolata, kek, sakız ve şekerlemede toplam pazar büyüklüğünün 300 milyar dolar olduğunu ifade eden Mete Buyurgan “Bu pazar içinde en büyük payı yüzde 34 ile çikolata alıyor. Her pazara özel stratejiler geliştireceğiz. Batı Avrupa ve Kuzey Amerika gibi doymuş pazarlara premium ürünlerimizle gideceğiz” dedi.

Üç ürün bir yılda 27,5 milyon sattı

∂ Pladis Orta Doğu-Kuzey Afrika ve Orta Asya Bölgesi Pazarlama Başkan Yardımcısı Başak Karaca, Türkiye çikolata pazarında yüzde 41,5’le pazar lideri olduklarını belirterek, market kanalı için seçilen üç ürünün 2016’da 27,5 milyon adet sattığına işaret etti. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...