Bakan Arslan: ikinci bir kule daha yapacağız

Düzenleyen:
Bakan Arslan: ikinci bir kule daha yapacağız

Ekonomi Haberleri

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, “İstanbul’da ikinci bir kule daha yapacağız, yapılacak ikinci kuleden sonra da Çamlıca Tepesindeki TRT kulesi tamamen yıkılacak” dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Çamlıca TV Radyo Kulesi ile ilgili bir taraftan testler yürüyor, bir taraftan kademelendirdikçe yeni işler yapıyoruz. Öngörümüz, bu sene içinde kesinlikle bitirip hizmete sunmak. Olağanüstü bir aksaklık çıkmazsa, bu senenin sonuna kalmadan burayı hizmete vermiş olacağız. 80 radyomuz buradan çok daha kaliteli yayıncılık yapabilecek” dedi.

Yapılan çalışmalarla, İstanbul’un silüetini bozan, görüntü kirliliği oluşturan kulelerinin kaldırılmasını amaçladıklarını söyleyen Arslan, birinci aşamada bölgede sadece TRT kulesinin kalacağını, İstanbul’da ikinci bir kule daha yapacaklarını, yapılacak ikinci kuleden sonra da Çamlıca Tepesi’ndeki TRT kulesinin de tamamen yıkılacağını söyledi.

Bakan Arslan, Çamlıca TV Radyo Kulesinin 49 kattan oluştuğunu hatırlatarak, özellikle 33 ve 34’üncü katlarda seyir terası, 39 ve 40’ıncı katlarda da restaurant olacağını anlattı. Arslan, bu iki mekanın bütün İstanbul’u 360 derece görecek özellikle olacağının altını çizerek, ziyaretçilerin İstanbul’u çok yukarıdan izleyebileceğini dile getirdi. Kulenin her iki kenarında, panoromik olarak biri Karadeniz’i, biri tarihî yarımadayı gören iki ayrı asansörün olacağını belirten Arslan, yaklaşık yılda 4,5 milyon ziyaretçinin burada ağırlanmasının planlandığını bildirdi. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...