S-400 füzesi için karar Altay için ihale zamanı

Düzenleyen:
S-400 füzesi için karar Altay için ihale zamanı

Ekonomi Haberleri

Millî Savunma Bakanı Fikri Işık, savunma sistemleri konusunda büyük aşama kaydedildiğini, S-400 füzesi için karar, Altay tankı için de ihale sürecinin yaşındığını söyledi.

Millî Savunma Bakanı Fikri Işık, savunma sistemleri konusunda büyük aşama kaydedildiğini, S-400 füzesi için karar, Altay tankı için de ihale sürecinin yaşındığını söyledi. S-400’lerin büyük bir sistem olduğunu ifade eden Fikri Işık, “Bu kadar büyük sistemlerin alınması gidip pazardan domates almaya benzemiyor. Rusya ile teknik çalışmalar tamamen bitti. Son nihai karar noktasına gelindi. Finansman yöntemi üzerinde çalışıyoruz” dedi. 
ALTAY İÇİN TEKLİF
Altay Tankı’nın geliştirilmesi ile ilgili gelinen son durumu da aktaran Işık, “İhalede bazı gecikmeler olsa da geliştirme işlemleri tamamlandı. OTOKAR şu anda bütün testlerden başarıyla geçti. İkinci aşamada sözleşme gereği geliştiren firmaya teklif sunma hakkı var. ‘Teklif bizim açımızdan yetersiz’ dedik.  ‘Son olarak teklifinizi tekrar sunun’ dedik. Şimdi üçüncü aşama açık ihale. Bu projeyi en maliyet etkin, en hızlı sürede, bu projeye ilave olarak şunu da yaparım diyen varsa bir yarışma yapacağız. Bu yarışmanın sonunda belki OTOKAR veya başka firma verebilir. Bunu da yapacağız ve yakında seri üretimle ilgili son kararı vermiş olacağız” dedi. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...