HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

2. el cep telefonu sıfırıyla yarışıyor

Düzenleyen: /
2. el cep telefonu sıfırıyla yarışıyor
Telefon, İkinci El, Haber

Ekonomi Haberleri

Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Ekşi, ikinci el cep telefonu fiyatının, mağazadan alındığında sıfır telefonun yüzde 20-30 aşağısında olduğunu belirterek “Ama merdiven altı yerlerde vergisiz olduğu için daha ucuza satılıyor.

Fiyat aralığına baktığınız zaman sıfırla ikinci el arasında şu an yüzde 20 ila 40 arasında bir fark var. Bu farkın normal şartlarda yüzde 50’den fazla olması gerek” dedi. İkinci el cep telefonlarındaki yüzde 18 KDV uygulamasının fiyatlara doğrudan etki ettiğini vurgulan Ekşi, cep telefonlarında KDV’nin yüzde 1’e indirilmesi taleplerinin yetkili kurumlarca görüşüldüğünü bildirdi. Yılda 15 milyon adedin üzerinde ekonomik değerini yitirmemiş cep telefonunun Türkiye’de atıl durumda beklediğini, kullanılmayan bu cep telefonlarının satılamadığını ve hurdaya da ayrılamadığını ifade eden Ekşi “İkinci el cep telefonu satışları için beklenen yasal düzenlemelerin hâlâ yapılamamış olması, maalesef 2016’da da milyarlarca liralık millî kaynağımızın israfına yol açtı” dedi. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...