Atıl tasarruf, fikirlere akacak

Düzenleyen:
Atıl tasarruf, fikirlere akacak

Ekonomi Haberleri

Yatırım ortamından uzak duran kitlenin tasarrufları, SPK denetiminde bir ortaklığa dayalı olarak girişimlere yönlendirilecek.

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 2008 krizi sonrasında erken aşama finansmana ihtiyaç duyan işletmelerinin, banka kredileri gibi geleneksel araçlara erişimde sıkıntı yaşamaya başladığını, bu durumun, potansiyele sahip yenilikçi ve teknoloji odaklı girişimlerin hayata geçmesine engel olduğunu söyledi. Şimşek, Torba Yasa’da yer alan ve yakın zamanda hayata geçecek kitle fonlamasının, tüm sektörlerle ilgili projesi olan, ancak kaynağı bulunmayan girişimcilere finansman sağlayacağını söyledi. Türkiye’de kitle fonlaması faaliyetinin ilk olarak ortaklığa dayalı olarak başlamasının öngörüldüğünü belirten Şimşek, şunları anlattı: 
Burada yatırım ortamından uzak duran kitlenin tasarrufları, yatırıma yönlendirilecek. Böylece sermaye tabana yayılacak. Sistem, girişimci sayısını ve girişimcilerin finansmana erişim imkânını artıracak, ekonomiye ve kamu maliyesine yük getirmeksizin olumlu katkılar sağlayacak. Yeni sistemde proje veya girişim şirketinin ihtiyaç duyduğu fonu sağlamak amacıyla, SPK tarafından belirlenecek esaslar dâhilinde halktan para toplanabilecek. Buna ilişkin ortaklık, borç, ödül ve bağış şeklinde yöntemler bulunuyor. İlgili gözetim ve denetim SPK’ca sağlanacak. Fonların nasıl kullanılacağı, buna katılmak isteyen kişilerle paylaşılacak. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...