Kaynaklar KOBİ’lere

Kaynaklar KOBİ’lere

EKONOMİ Haberleri

Ticaret Bakanı Pekcan, “Yıl sonuna kadar 11 bin ihracatçıya ulaşıp, toplam 46 milyar dolarlık finansman sağlamak istiyoruz. KOBİ’lerin ağırlığını yüzde 68 olarak hedefledik” dedi.

OSMAN ÇOBANOĞLU

Ticaret Bakanlığı’nın “100 Günlük İcraat Programı” çerçevesinde, Türk Eximbank’ın müşteri sayısının ve bu müşteriler arasında KOBİ’lerin toplam payının artırılması da yer alıyor. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Eximbank’ın hizmet verdiği ihracatçı sayısının 10 bin 379’a yükseldiğini açıklayarak, “İhracatçılarımızın finansman sorunu yaşamasını istemiyoruz. Türkiye’nin ihracatla büyüme hedefine daha güçlü destek vereceğiz” dedi. Türk Eximbank’ın yıl sonuna kadar 11 bin ihracatçıya finansman desteği vermeyi hedeflediğini aktaran Bakan Pekcan, “2017 başında Eximbank imkanlarından faydalanan firmalar içerisinde KOBİ’lerin oranı yüzde 53 iken, bugün bu oran yüzde 64,2 olarak gerçekleşti. Yıl sonu hedefimiz ise, bu rakamın yüzde 68’e çıkarılması... Türk Eximbank, bu yıl finansman desteğini yüzde 17 oranında artırarak 46 milyar dolara ulaştıracak. Bu kapsamda ihracat potansiyeli yüksek OSB’lerde bilgilendirme toplantıları, firma ziyaretleri planlanıyor. İhracatçıların finansmana ulaşmadaki en büyük destekçisi olan Eximbank, Türkiye’nin ihracatla büyüme hedefine daha güçlü destek verecek” diye konuştu.

Çermik yatırımcı bekliyor
Türkiye’de destekler, ihracat odaklı dağıtılıyor. Bu alanlardan biri de, Çermik mermeri... Diyarbakır’da 4 ocaktan, yıllık 80 bin ton mermer çıkarılıyor. Bunlar ihraç ediliyor. Desteklerle birlikte ocak sayısının artırılması hedefleniyor.

Batman’da havadan petrol avı
Türkiye Petrolleri (TP), dünyanın birçok ülkesinde petrol arama çalışmalarında uygulanan sismik araştırma sistemini, Batman’da uygulamaya başladı. Yer çekimi farklılıklarını tespit eden uçak, 2 ay süreyle bölgedeki verileri toplayacak. Türk Petrolleri, daha önce de Hakkari, Siirt, Şırnak, Bingöl, Muş ve Van’ın da aralarında bulunduğu birçok kentin kırsalında, uçakla veri toplama işlemini gerçekleştirdi. Bu yöntemle az masrafla, kısa sürede muhtemel petrol rezervleri toplanıyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...