'Sektörde herkes her işi yapamamalı'

'Sektörde herkes her işi yapamamalı'

EKONOMİ Haberleri

Gayrimenkul sektöründe büyüyen potansiyel yeni düzenleme ihtiyacını gündeme getiriyor.

Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Türkiye’de gayrimenkul sektöründe yeterlilik şartlarının oluşturulması gerektiğini söyledi. Türkiye’de 7,5 milyon konutun dönüşmesi gerektiğini, köyden kente 5 yılda 11 milyon kişinin göçeceğini hatırlatan Yılmaz, “Tam da bu potansiyel sebebiyle gayrimenkul sektöründe sermaye, teknik ve metrekare yeterlilik şartlarının oluşturulması gerekiyor. Geçtiğimiz hafta Rusya’da bir Türk şirketi ile karşılaştım. Orada mekanik, tesisat işleri yapıyor ve 12 milyon dolarlık yeterlilik almış. O kadar iş alabiliyor. İş bitirme performansına göre bu yeterlilik artacak. Türkiye’de de sektörümüzde 25. kata çıkmamış insanlar 500-1000 konutluk proje geliştirmemeli. Yeterlilik şart” dedi.
Yurt dışında ofisler açacaklarını, bu yıl 5 milyar doları geçen satışa ulaşacaklarını, 30 milyar dolara da 7 yılda ulaşabileceklerini söyleyen Yılmaz, “Projelerimiz de satış da devam ediyor. Dolarda bugün 6 TL’yi konuştuk yarın 5’leri konuşuruz. Üretim azaldı ama satışta düşüş yok. Geçen seneki seviyeyi yakalayabiliriz’ dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...