HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'Santrallerde siber saldırıya karşı hazırlıklı olunmalı'

Düzenleyen: /
'Santrallerde siber saldırıya karşı hazırlıklı olunmalı'
Özkan Demiröz, Nükleer Santral, Haber

EKONOMİ Haberleri

Nükleer santraller son dönemde siber saldırıların hedefi hâline geliyor. Son olarak İran Natanz nükleer tesisine siber saldırı düzenlenirken, saldırı Türkiye’yi de tedirgin etti.

Sefa Bilgitekin ANKARA

Uzmanlar, ilk nükleer enerji santraline 2023’te kavuşacak olan Türkiye’nin siber saldırılara maruz kalmadan tedbirlerini alması gerektiğine dikkat çekiyor. Türkiye’nin ikinci nükleer santrali olacak Sinop Nükleer Güç Santrali’nin ortaklarından Fransız AREVA şirketinin siber güvenlik danışmanı Özkan Demiröz “Nükleer tesislerdeki siber güvenlik olayları kamuoyuyla paylaşılmadığı için, sıklığını bilmek zor olabilir. Türkiye, nükleer tesislerdeki siber güvenliği tedbirini şimdiden almalı. Olası bir tehdide karşın hazırlıklı olmalı. Endüstriyel Kontrol Sistemleri’ne (EKS) yönelik saldırılar, (örneğin sensörleri, vanaları, ısıtıcıları kontrol eden dijital sistemler) büyük felaketlere yol açabilir. En kötü senaryoda Fukuşima benzeri bir ölçekte radyoaktif malzemenin sızmasına neden olabilir” uyarısını yaptı. Demiröz şu tavsiyelerde bulundu: “Türkiye, muhtemel bir saldırıya karşı personelini eğitmeli. Tehlike anında hızlı bir şekilde cevap vermek için aktif savunma sistemleri hayata geçirilmeli. Sızılması zor sistemler geliştirilmeli.”

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...