HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Alibaba geri adım attı! Ceza yedi, teşekkür etti

Alibaba geri adım attı! Ceza yedi, teşekkür etti
Alibaba, Jack Ma, Haber

EKONOMİ Haberleri

Çinli e-Ticaret şirketi Alibaba’nın yetkilileri, tekelleşme karşıtı kanunu ihlal ettiği gerekçesiyle şirkete kesilen 2,8 milyar dolar para cezasını “yol gösterici” olarak gördüklerini bildirdi, hükûmete teşekkür etti.

Şirketin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Joseph Sai “Bir platform şirketi olarak işimiz, temel işletme modelimiz konusunda bir problem olmadığını bilmek rahatlatıcı. Bu ceza, tekelleşme karşıtı kanunla bağlantılı özgül problemleri kavramamız konusunda iyi bir yol gösterici oldu” dedi. Cezanın Alibaba’ya herhangi olumsuz maddi etkisi olmayacağını ifade eden Sai, kararın açıklanmasının şirketle ilgili düzenleyici belirsizlikleri ortadan kaldırarak yatırımlara ve ortaklara güven vereceğini vurguladı. Sai, “Bu meseleyi geride bıraktığımız için memnun olduğumuzu söyleyebilirim” ifadesini kullandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...