HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Karadağ Türk yatırımcıyı bekliyor

Düzenleyen: /
Karadağ Türk yatırımcıyı bekliyor
Karadağ, Karadağ Yatırım, Yatırım, Haber

EKONOMİ Haberleri

Türk şirketlerin son yıllarda yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da yatırımları artıyor. Özellikle ihracatta AB pazarına girişi sağlayacak ülkeler, Türk firmalarının tercihinde öne çıkıyor. Bunlar arasında Karadağ da yer alıyor.

Önder Çelik | İSTANBUL

Dış yatırıma dair politikaların paylaşıldığı toplantıda konuşan Ankara Büyükelçisi Perisa Kastratovic “Karadağ ve Türkiye’nin karşılıklı ticaret hacminde 2022 sonuna kadar 250 milyon dolarlık ortak hedefi var. Bu kapsamda Türk yatırımcıları ülkedeki fırsatlardan faydalanmaya davet ediyorum. Geçen yıl iki ülke arasındaki ticaret hacmi 122 milyon avro oldu.

Türkiye’yi önemli bir ekonomik ortak olarak görüyor, Türk şirketlerine ve yatırımlarına açık olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Türkiye’den gelenler, Karadağ vizesine tabi değil. Ülkede şirket kurmak da çok basit. 4 gün içinde 1 avro karşılığında şirket kurulabiliyor. Karadağ, Avrupa’nın en düşük kurumsal vergi oranlarından birine sahip, bu da yabancı şirketler için büyük teşvik. Karadağ’a yatırım, Güney Avrupa’ya açılan bir pencere. Ülkemiz, 800 milyon kişilik bir piyasaya açılıyor. Türklerin bugün 3.600 şirketi var, bunların 400 kadarı aktif. Tamamı aktif olursa iki ülke arasındaki hedeflerin gerçekleşebileceğini düşünüyoruz” dedi.

Yurt dışında yatırım, şirket kurma imkânları konusunda hizmet veren Leo Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Çimen de “Karadağ’ın nitelikli iş gücü varlığı, uygun vergilendirme sistemi, yabancı yatırımlara uygun mevzuatı, coğrafi konumu ve uluslararası sözleşmelerle global ticaret ağına dahil olması, yatırımcılar için önemli. Özellikle turizm, enerji, mobilya, bilişim ve metal gibi kilit sektörler Türk iş dünyası için cazip” diye konuştu.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...