Altın fiyatları ve kripto paralarda son durum ne? Değer kaybı yüzde 50’ye dayandı

Düzenleyen:
Altın fiyatları ve kripto paralarda son durum ne? Değer kaybı yüzde 50’ye dayandı

EKONOMİ Haberleri

Kripto para piyasaları geçen hafta adeta eridi. Lider kripto para birimi olan Bitcoin, tarihi zirvesinden neredeyse yüzde 50 değer kaybetti. Bitcoin’deki bu sert düşüş altcoinleride etkilemiş durumda. Altın fiyatlarına baktığımız zaman ise artış söz konusu. Ons altın 2 aylık zirvesini görürken, gram altın haftayı yatay bir seyirle kapattı.

Altın fiyatlarına baktığımız zaman, yükselişle geçen bir hafta gördük. Özellikle Fed’in faiz artırımı sinyalleri ve ABD’de açıklanan enflasyon verileri, altın fiyatlarının yükselmesine sebep oldu. Pazartesi günü en düşük 1813 dolar olan Ons Altın fiyatları, en yüksek ise 1823 dolar seviyesine çıktı. Ons Altın haftanın ilk gününü 1819 dolar seviyesinde tamamladı.

ALTIN FİYATLARINDA YÜKSELİŞ 

Ons altın Perşembe günü haftalık zirvesini gördü. Gün içerisinde 1847 dolar seviyelerini gören ons altın, 1850 barajını aşamadı. Haftanın son işlem gününde ise ons altın değer kaybetti. Ons altın bir önceki kapanış seviyesinin 5 dolar üzerine çıkarak 1843 doları görse de kazanımlarını koruyamadı. Gün içerisinde en düşük 1828 doları gören ons altın, haftayı 1829 dolar ile tamamladı.

Altın fiyatları ve kripto paralarda son durum ne? Değer kaybı yüzde 50’ye dayandı

GRAM ALTINDA SON DURUM NE? 

Gram altına baktığımız zaman ise yatay bir izlediği haftayı geride bıraktı. Zaman zaman 800 TL barajını gören gram altın, bu seviyelerde kalıcı olarak kalamadı. Haftanın ilk günü en düşük 780 TL, en yüksek ise 802 TL olan gram altın, pazartesi gününü 786 TL'den tamamladı.

Salı günü kazanımlarını sınırlı artıran gram altın, 783 TL ile 799 TL arasında dalgalandığı günü 789 TL'den kapattı.

KRİPTO PARALAR ERİYOR 

Kripto para piyasalarında yaşanan deprem devam ediyor. Cuma günü başlayan düşüş şiddetinin azaltsa da önde gelen kripto para birimleri gördükleri zirve seviyelerinin oldukça uzağında bulunuyor.

BITCOIN

Kripto para birimlerinin en yüksek hacimlisi Bitcoin, son bir haftada yüzde 18.3, son 24 saatte ise yüzde 1.9 değer kaybetti. Bitcoin yaşadığı kayıplarla 35 bin 200 doların hemen üzerinde bulunuyor. Kasım ayında 69 bin dolar ile tarihi zirvesini gören Bitcoin rekor seviyesinde neredeyse yüzde 50 kayıp yaşadı.

Altın fiyatları ve kripto paralarda son durum ne? Değer kaybı yüzde 50’ye dayandı

ETHEREUM

Bitcoin'in ardından ikinci sırada bulunan Ethereum'un kayıpları Bitcoin'den daha da fazla. Kripto para son bir haftada yüzde 26.1 oranında değer kaybederken, son 24 saatte ise yüzde 2.2 değer kaybederek 2 bin 450 dolar bandına çekildi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...