Tarla ve mera suya doyuyor

Tarla ve mera suya doyuyor

EKONOMİ Haberleri

Son yıllarda etkisini artıran kuraklık ve buna bağlı olarak gerçekleşen riskler, bu kışın bereketli geçmesiyle birlikte yerini umutlu bekleyişe bıraktı.

Anadolu'nun birçok bölgesinde etkili olan kar yağışı çiftçileri sevindirdi. Geçen yıla göre bu sene yağışlarda yüzde 30'un üzerinde yaşanan artış, hem tarlada mahsulü hem de meralarda otlak alanları coşturacak. Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Murat Kırkgöz, hububatta kar yağışına çok ihtiyaç duyulduğunu belirterek "Bitki gelişimini olumlu etkiliyor ve toprağın doyumunu sağlıyor. Baharda sulama maliyetlerini düşürüyor. İnşallah yağışlar sevindirecek. Çiftçilerin hububattan beklentisi yükseldi" dedi. Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Nihat Çelik de "Bu yağışlar inşallah devam eder ve sektöre bereket getirir. Meralarımız, kuraklık tehlikesini az hasarla atlatmış olur. Barajlara, tarlalara ve meralara çok faydalı. Hayvanlarımız meralarda susuz ve yemsiz kalmayacak inşallah" ifadelerini kullandı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...