Erdoğan; Hedef çok büyük acelemiz var

Erdoğan; Hedef çok büyük acelemiz var

GÜNDEM Haberleri

"2023 hedefimiz doğrultusunda her türlü fedakarlıkta bulunup, çok çalışacağız. Türkiye emin ellerde, son derece sağlam bir zeminde geleceğe ilerliyor."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, altıncı yurtiçi gezisini Kırşehir'e yaptı. Bir dizi açılış için geldiği Kırşehir'de önce valilik ve belediyeyi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazını yürüyerek gittiği Hoca Ahmet Yesevi Camii'nde kıldı. Namazdan sonra açılış törenlerinin yapılacağı meydana geçen Erdoğan, 16 Türk devletinin bayraklarını taşıyan gençler ve Mehter Takımının çaldığı 'Diriliş' marşıyla karşılandı. Törene, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra, eşi Emine Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam da katıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanın gündeminde ekonomik gelişmeler, paralel yapı ve ana muhalefet partisi vardı. Erdoğan özetle şunları söyledi:
TÜRKİYE EMİN ELLERDE
"Halkın oylarıyla seçilmiş cumhurbaşkanı olarak ülkeyi ilgilendiren her meselenin takipçisi olacağımı söylemiştim. Bu makamda 5 ayı geride bıraktım, sizin verdiğiniz emanetin gereğini yerine getirmek için Allah'a hamdolsun durmadan, duraklamadan, ara vermeden 'durmak yok, yola devam' dedik. Bizim acelemiz var, on yılların problemlerini tek tek çözüme kavuşturuyoruz. 2023 hedefimiz doğrultusunda her türlü fedakarlıkta bulunup, çok çalışacağız. nbsp;Şunu bilmenizi istiyorum, Türkiye emin ellerde, son derece sağlam bir zeminde geleceğe ilerliyor. Ekonomimiz, demokrasimiz, sosyal hayat, dış politikamız emin ve tecrübeli ellerde daha da güçleniyor. Bu yıl Haziran'da yapılacak seçimin bir önemli yönü var. Yeni Türkiye ve yeni Anayasa için iradenizi tam olarak ortaya koymalısınız." nbsp;
BUNLARIN?KILAVUZU?PARALEL
Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Kılıçdaroğlu'nun kendisine ait fotomontaj bir görüntü paylaştığı hatırlatarak şöyle konuştu: nbsp; nbsp;"Siyasette bugüne kadar kullandığı argümanlar böyle çirkin oldu, montaja dayalı oldu. Hadi onlar şuursuz, onlar edepsiz ama ana muhalefet partisinin genel başkanı da bu montajı gerçek sanarak almış getirmiş Meclis'te grup kürsüsünde bu edep dışı montajı kullanıyor. Sonuçta ne oldu? Kendisi küçük düştü, Türkiye'ye de dünyaya da bir kez daha rezil oldu. Bunlar montajdan, şantajdan, şantaja alet olmaktan başka bir şey bilmez. Kılavuzları paralel yapı. El ele, kol kola montaj sanatını öğrendiler, bunu uyguluyorlar. Kılavuzu karga olanın ne olduğunu biliyorsunuz.
SOMALİ?OSMANLI'NIN?EMANETİ
Savrulan tehditlere rağmen, çekinmeden Somali'ye gittik. Orada programımızı harfiyen uyguladık. Türkiye, hiç kimsenin gitmediği Somali'ye neden sahip çıktı. Çünkü Somali bize Devlet-i Aliye-i Osmaniye'nin emanetidir. Ecdadımız oraları adaletle huzur içinde yönetti. Ne zaman biz çekildik, oralarda sömürü başladı. Buralara sahip çıkmamız lazım. Kimi siyasi parti liderleri çıkıyor, 'Ne işiniz var oralarda' diyor. Allah'a hamdolsun, biz onlar gibi küçük düşünmüyoruz, büyük düşünüyoruz.''
Erdoğan; Hedef çok büyük acelemiz var

Ebru Karatosun KIRŞEHİR

EN BÜYÜK rüzgar enerji santralini açtı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırşehir'in Mucur ilçesinde Türkiye'nin en büyük rüzgar enerji santralinin açılışını gerçekleştirdi. 285 milyon dolarlık yatırımla yapılan, 150 megavat gücündeki santralin açılışında konuşan Erdoğan, "Türkiye geliştikçe, büyüdükçe üretimi arttıkça refah seviyesi yükseldikçe enerji talebi, enerji yatırımı ihtiyacı sürekli artıyor. Bir ülkenin refah düzeyini enerji tüketimine gösterir. Bugün Türkiye 12 yıl öncesine göre iki kat fazla enerji tüketiyor" şeklinde konuştu. "En büyük çevreci biziz" diyen Erdoğan, "Yenilenebilir enerji kaynaklarının tamamını seferber ettik. Rüzgar enerji santralleri ile Türkiye bizim dönemimizde tanıştı. Fakat hedeflediğimiz büyüme sadece bu kaynaklarla mümkün değil. Yanında kömür ve nükleer enerjiyi de kullanacağız. Siz bakmayın batıdaki çevreci akımların kömürü kötülediklerine. ABD gibi gelişmiş ülkelerde birinci sırada kömür var" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...