Kılıçdaroğlu sordu: Suriye'ye hangi gerekçeyle giriyoruz

Kılıçdaroğlu sordu: Suriye'ye hangi gerekçeyle giriyoruz

GÜNDEM Haberleri

"Akan kan yetmedi mi? Suriye'de ramazan ayında kan akıyor. Şimdi oraya neden hangi gerekçeyle gireceğiz?"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran sonrası partisinin ilk grup toplantısında hem koalisyona yönelik mesajlar verdi, hem de Suriye'ye planlanan operasyonu sert sözlerle eleştirdi. Kürsüde seçimlerin ardından açıkladığı 14 maddeyi tekrarlayan Kılıçdaroğlu, "Buradan 77 milyon yurttaşıma sesleniyorum; geçmişte 'CHP hep eleştirir, hiç öneri getirmez' derdiniz. Kapı gibi düzgün, her vatandaşın kabul edeceği 14 ilkeyi getirdik. Eğer biz bunları yapabilirsek, Türkiye çok güçlenir" diye konuştu. Seçim barajı ve YÖK'ün de kaldırılması gerektiğini tekrarlayan Kılıçdaroğlu, "Emekliye iki maaş ikramiye verilmesi bizim olmazsa olmazımızdır" ifadelerini kullandı.
Kılıçdaroğlu, Suriye'ye operasyon planlarına da karşı çıkarak şunları söyledi: "Suriye konusunda en başından beri 'yanlış' yapıyorsunuz dedik, bize Baasçı dediler. Şimdi iktidarda olanlar dahi hatalarını kabul eder noktaya geldi. Türkiye'deki 2 milyon Suriyeli nasıl yaşayacak, bu insanlar neyle geçinecekler. Şimdi Suriye'ye neden gireceğiz, hangi gerekçeyle gireceğiz? Akan kan yetmedi mi? Ramazan ayı orada kan akıyor. Dış politikada iki ana eksen vardır. Bir dış politika milli olmak zorundadır. Geçtiğimiz 13 yıl bunu bozdu. Bedel ödüyoruz. Bedeli ödeyen hükümet değil, bu ülkenin insanları."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...