PKK karayolunu kesti!

/ Kaynak: DHA
PKK karayolunu kesti!

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Diyarbakır - Lice karayolunu, kesen bir grup PKK'lı, yoldan geçen araçlardaki kişilere kimlik kontrolü yaptı.

Jandarma ekiplerinin müdahalesi ile karayolu sabah saatlerinde yol trafiğe açıldı.Suruç'ta meydana gelen patlamada ve yaşanan ölümleri protesto etmek isteyen bir grup, dün ve önceki akşam, Lice Karayolu'na barikat kurarak, yolu trafiğe kapattı. Akşam saatlerinde yoldan geçen araçları durduran yüzü maskeli kişiler, kimlik kontrolü yaptı. nbsp;


Bugün sabah saatlerinde de yolda kimlik kontrolü yapan yüzü maskeli kişiler, bir otobüs ile 3 aracı, sürücülerini indirdikten sonra ateşe verdi. Olayın duyulması üzerine bölgeye giden jandarma ekiplerinin müdahalesiyle güvenlik sağlanarak, karayolu trafiğe açıldı.


GENELKURMAY AÇIKLAMASI


Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesinde, 23 Temmuz tarihinde meydana gelen olayla ilgili olarak, "Bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, Diyarbakır-Bingöl kara yolu, Diyarbakır/Lice İlçesi Çalıbükü mevkiinde, 37 araç durdurularak trafiğe kapatılmıştır. Ayrıca, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Diyarbakır/Lice İlçesi Yaprakköy Mahallesinde, Lice-Kulp kara yolu da sekiz araç durdurularak trafiğe kapatılmıştır. Anılan kapalı yollar, Jandarma Unsurlarının müdahalesi ile trafiğe açılmıştır" denildi.


24 Temmuz tarihli Genelkurmay açıklamasında ise "Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerin de aralarında bulunduğu bir grup tarafından, Diyarbakır-Bingöl kara yolu, Diyarbakır / Kocaköy İlçesi Gökçe Mahallesi mülki sınırları içerisinde kesilerek dört adet araç yakılmıştır. Söz konusu yol, İl Jandarma Komutanlığı unsurlarının müdahelesi ile saat 10.20'de yeniden trafiğe açılmış olup, olay bölgesindeki teröristler kaçmıştır" ifadelerine yerverildi.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...