Bozkır'dan 'Soykırım Kararı'na tepki: Belçika'nın üzerine vazife değil

Bozkır'dan 'Soykırım Kararı'na tepki: Belçika'nın üzerine vazife değil

GÜNDEM Haberleri

Belçika Temsilciler Meclisi tarafından büyük oy farkıyla kabul edilen sözde Ermeni soykırım kararına AB Bakanı Volkan Bozkır tepki gösterdi.

Ceren Kenar
Kararın çok yanlış olduğunu ifade eden Bozkır, Belçika ile ikili ilişkilerin mükemmel düzeydeyken ve güçlü iktisadi ilişkiler mevcutken bu noktaya gelindiğini söyledi. Sürecin Belçika başbakanının yaptığı bir açıklama ile haziran ayında başladığını belirten Bakan Bozkır, "Bu kararın içinde her ne kadar, Türkiye'nin bundan sorumlu olmadığı ve sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın yaptığı açıklamaların doğru yolda atılmış adımlar olduğuna dair atıf yapılsa da bunun yanlış bir karar olduğunu düşünüyoruz. 1915 olayları ile ilgili değerlendirmeyi siyasi platformların yapmasının doğru olmadığını düşünüyoruz. Hiç bir şekilde Türkiye'nin tarihinde utanç duyduğu bir an yoktur" diye konuştu. Türkiye'nin bütün arşivlerimiz açık olduğunu söyleyen Bozkır, "Göğsümüzü gererek bu arşivleri herkesin incelemesini rica ediyoruz. Bu arşivler yoğun şekilde incelenmiştir ve bizim böyle bir suçlamayla karşılaşmamızı gerektirecek hiçbir bulgu yoktur. Buna rağmen günün rüzgârları içerisinde bazı ülke siyasetçilerinin böyle bir kanaat uyandıracak girişimler yapmasını hem anlayamıyoruz, hem de telin ediyoruz. Belçika'nın aldığı karar da, bu doğrultudaki bir karardır, bizim bakımımızdan yok hükmündedir. Bunu da Belçika'nın bir ayıbı olarak tarihin tescil edeceğini biliyoruz" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...