Silahı bırak, barış kendiliğinden gelir

Silahı bırak, barış kendiliğinden gelir

GÜNDEM Haberleri

Doğu'dan Batı'ya, Kuzey'den Güney'e halk PKK'yı lanetliyor. Bölge halkı, iş adamları ve Alevi kanaat önderleri PKK'ya "Yeter artık. Sustur silahı" dedi.

Son günlerde artan terör saldırılarına başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde olmak üzere yurt genelinde tepki gösteren vatandaşlar, güvenlik güçlerinin operasyonlarına destek verirken, Çözüm Süreci'nin devam etmesi gerektiğini vurguladı. Güneydoğu Anadolu bölgesindeki iş adamları da, son dönemde artan terör olaylarından rahatsız.
nbsp;Diyarbakır Esnaf Ferhat Demir: nbsp;PKK'lılar yol kesip araç yakıyor. Sorduğunuzda bunu Kürtler için yaptıklarını söylüyorlar ama ölenler, ezilenler, araçları yakılanlar yine Kürt halkıdır. Madem Kürt halkı için yapıyorsanız silahı bırakın barış kendiliğinden gelecek. Artık her yerde rahatlıkla Kürtçe konuşuluyor. Artık devletin verebileceği başka bir hak kalmadı.
nbsp;Diyarbakırlı Muhammed Selami: nbsp;Hükümet, PKK ve HDP'den ziyade Müslüman Kürt halkıyla görüşmeli. Müslüman Kürt halkının özellikle şeyhler, sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmesi lazım. nbsp;
Şırnaklı Abdurrahman Tatar: nbsp;Şırnak'ta da son 3 yılda güzel şeyler oldu. Bazı mihraklar bu güzel huzuru bozmaya çalıştı. Eğer bu çözüm bozulursa hepimiz zarar görürüz. Huzur olmazsa aş azalır, iş azalır.
nbsp;Trabzonlı emekli polis memuru Hikmet Çağlar: nbsp;Yıllarca doğuda görev yaptım. Yanımızda arkadaşlarımız şehit ve gazi oldu, birliğimiz tarandı. Operasyonları olumlu karşılıyorum ve geç kalındığını düşünüyorum ama zararın neresinden dönülürse kârdır.
nbsp;Erzurumlu Sadullah Kellecigil: nbsp;Devletin iyi niyetini kötüye kullandılar. Devletimiz barış sürecinde çok taviz verdi. Demek bazıları iyi niyetten anlamıyor. Devletimizin onların anladığı dilden karşılık vermesini istiyoruz.
nbsp;Siirtli Eyüp Güzel: nbsp;Sadece terör örgütü PKK'nın sınırlarımızı terk etmesiyle artık değil HDP'nin de 'bölgede Türkiye DAEŞ'i destekliyor' gibi yürüttüğü yalan ve yanlış algı operasyonlarına son verilmesi gerekiyor. nbsp;
nbsp;Mardinli Mehmet Önel: nbsp;PKK eylemlerinden en çok bölge insanı zarar görüyor. Biz bölge halkı olarak huzur istiyoruz. Operasyonları da destekliyoruz.
nbsp;Batmanlı Hüseyin Ayan: nbsp;Seçimlerden sonra terör örgütlerinin Türkiye üzerinde gerçekleştirmek istedikleri oyunları iyi okumak lazım. Hükümetin terörle mücadelede izlediği politikayı destekliyoruz.
nbsp;Bingöllü Hamdullah Baş: nbsp;Vatandaş HDP'ye terör tamamen bitsin diye oy verdi. Maalesef bu olmadı. Demek ki biz yanlış yapmışız. Her gün cenazeler gelsin, analar ağlasın, çocuklar yetim kalsın istiyorlar.
nbsp;Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık: nbsp;Yeniden tırmanın terör 2,5 yıllık birikime zarar verdi. Doğu ve Güneydoğu Türkiye'nin keşfedilmemiş Çin'idir. Bölgede silahların tamamen susması halinde önemli kalkınma hareketi bu bölgeden başlar. Dolayısıyla Güneydoğu gündeminin yatırım ve kalkınma olması gerekiyor.
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eyyüp Sabri Ertekin: nbsp;Çözüm Süreci ile bölgemiz gerçekten refaha ve huzura kavuştu, bunun mutlaka devam ettirilmesi lazım. Şu anda tabiri caizse direkten dönmüş bir çözüm var. Çatışmalar ülkenin her tarafına zarar veriyor.
Silahı bırak, barış kendiliğinden gelir

EMNİYETE SALDIRIYA BÖYLE GİTTİLER
Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Emniyet Müdürlüğü binasına saldırı düzenleyen yüzü maskeli iki PKK'lı terörist kameralara takıldı. Ellerinde roketatar ve uzun namlulu silah bulunan teröristlerin saldırısında çatışma çıkmış, can kaybı olmamıştı. Roketin isabet ettiği binada ise hasar oluşmuştu



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...