Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Askere kritik emir: 'Gerekirse Irak'a girin'

Askere kritik emir: 'Gerekirse Irak'a girin'

GÜNDEM Haberleri

Askere sınır hattına olası saldırı durumunda, 7 kilometreye kadar sıcak takip emri verildi. Irak'taki birlik de ilk kez operasyona katılacak

1996 yılından bu yana Kuzey Irak'ta konuşlanmış olan Türk askerleri de teyakkuz haline geçti. Sınırda olası sıcak çatışma ve takip durumunda askere Irak topraklarına girme yetkisi verildi.


ASKERE GEREKİRSE IRAK TOPRAKLARINA GİR EMRİ


Terör örgütü sınır dışına çekilinceye kadar operasyonlar sürecek. Ayrıca sınırda görevli komandolar, yurtiçinde eylem yapıp sınır ötesine kaçan PKK'lıları sıcak takibe alarak, Irak topraklarının 7 kilometre içine girebilecek. Bu arada 1996'dan Kuzey Irak'ta konuşlu Türk askeri birlikleri de operasyonlar için her an teyakkuzda olacak.


ASKERDEN, ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU'NA RAPOR


Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) terör örgütü PKK'ya yönelik 24 Temmuz'da başlatılan hava operasyonları sürerken, askeri yetkililer operasyonların 11 günlük bilançosunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'na iletti. (Yeni Şafak)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...