Yalanda karakter sınırı yok

Yalanda karakter sınırı yok

GÜNDEM Haberleri

Güvenlik güçlerinin PKK'lı teröristlere yönelik operasyonları devam ederken medyadaki karartmaların ve yalan haberlerin ardı arkası kesilmiyor.

KK'nın kana buladığı Türkiye'de terörün bir başka çeşidi de sosyal medyada estiriliyor.

KAÇIRILAN POLİS düzmecesi
- PKK'ya yakınlığı ile bilinen bazı medya organlarında, “Türk'ün gücünü göreceksiniz” diyen özel harekât polisini PKK'nın kaçırdığı söylenmişti. İddiaların asılsız olduğu öğrenildi.  PKK'nın, özel harekât polisi diye, hastanede tedavi gören bir vatandaşı kaçırdığı . Yalanda karakter sınırı yok

DAĞLICA PROVAKASYONU
- Dağlıca saldırısında TSK, şehitlerin sayısının açıklamadan önce, Twitter'den malum kişiler yaptığı paylaşımlarla halkı tedirgin etti. Çok geçmeden bu tweetlerde geçen rakamların asılsız olduğu ortaya çıktı. 

CİZRE ALDATMACASI
- Cizrede güvenlik güçlerinin çocukları hedef aldığı ve öldürdüğü yalanı sosyal medya'da önceki gün paylaşıldı. Asılsız haberde kullanılan görsel ise ABD'nin Irak savaşında geçen bir fotoğraf olduğu görüldü.  
Yalanda karakter sınırı yok

400 vekil çarpıtması
-
Doğan Grubu'nun gazetesi Hürriyet, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın '400 vekil' açıklamasını çarpıtarak Dağlıca'daki hain saldırıya verilmiş cevap olarak göstererek büyük bir yalana imza attı. Gazetenin okur temsilcisi Faruk Bildirici haber sonrası Hürriyet'in yanlış yaptığını, hiçbir bahanenin bu hatayı ortadan kaldıramayacağını söyledi.
Yalanda karakter sınırı yok

AK PARTİ'YE İFTİRA
- CHP'li Hüseyin Aygün, Twitter üzerinden paylaştığı bir fotoğrafta 'AK Parti Yüksekova'da çocukları öldürülüyor' notunu paylaştı. Aygün'ün paylaştığı bu fotoğrafise, Suriye'de çekilen ve tüm dünyada büyük yankı uyandıran sembolik fotoğraflardan biri çıktı. Daha önce de benzer provokasyonlara imza atan Aygün, bir süre sonra söz konusu tweeti kaldırdı. 
Yalanda karakter sınırı yok

vasiyet yalanı
- Mardin'in Dargeçit ilçesinde şehit düşen polis memuru Akif Hatunoğlu'nun cebinden vasiyet mektubu çıktığı yalanı ortaya atıldı. Valiliğin araştırmasında şehidin eşyaları arasında böyle bir belge çıkmadı.
Yalanda karakter sınırı yok

ESKİŞEHİR OYUNU
- Türk-Kürt çatışmasını körüklemek isteyenler, Eskişehir'de bir inşaat işçisinin Kürt olduğu için dövüldüğü yalanını yaymak istedi. Fakat fotoğrafın Şam'da hırsızlık yaparken yakalanan ve dövülen bir adama ait olduğu ortaya çıktı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...