Sahte içkiye 27'si kesin, 30 kurban

Sahte içkiye 27'si kesin, 30 kurban

GÜNDEM Haberleri

Bakan Müezzinoğlu, sahte içkiden ölenlerin sayısının 27 olduğunu, 3 vakada ise adli tıp raporunu beklendiğini açıklarken,

Mehmet Müezzinoğlu, Sağlık Bilimleri Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane'nin Tıp Tarihindeki Yeri ve Önemi' konulu toplantıdaki konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 


Bakan Müezzinoğlu, sahte içkiden zehirlenerek hayatını kaybedenlerin sayısıyla ilgili bir soru üzerine, "Metil alkol zehirlenmesi teşhisiyle otopsi sonuçlarıyla adli olarak 27 vakamızı kaybettik. Şu anda Adli Tıp'ta rapor bekleyen 3 vefatımız var. Hastanelerde yoğun bakımda 8 vakamız var. 5 vakamız servislerde tedavi ediliyor. Toplamda alkol zehirlenmesiyle gelen 91 vatandaşımız oldu. Medyada 28 kayıp diye geçiyor, ancak alkol alıp da farklı sağlık sorunları olanları da bu kategoriye koyulduğunda sayı tabi ki tartışılabilir bir sayıya gidebilir. Fakat özellikle metil alkol zehirlenmesi teşhisiyle adli tıp raporu aldığımız 27 vakamız var. 3 vakada ise Adli Tıp raporunu bekliyoruz" şeklinde konuştu.

MANTAR ZEHİRLENMESİ

Mantar zehirlenmesi olaylarıyla ilgili de konuşan Mehmet Müezzinoğlu, 2 kişinin mantar zehirlenmesi nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı. 

Sahte içkiye 27'si kesin, 30 kurban

GAZİOSMANPAŞA'DA KAÇAK İÇKİ OPERASYONU

İstanbul Gaziosmanpaşa'da bir tekel bayiinde kaçak ve bandrolsüz içki satışı yapıldığı ihbarı üzerine operasyon başlatıldı. Yapılan incelemede tekel bayinin yanı sıra bir depoda da kaçak içki bulunduğu tespit edildi. 

Sahte içkiye 27'si kesin, 30 kurban

Tekel bayii ile depoya yapılan bugün öğle saatlerinde yapılan baskında 140 koli değişik markalarda kaçak ve bandrolsüz alkol ele geçirildi. Tekel bayii ve depo sahibi Güven D., de gözaltına alındı. Ele geçirilen içkilerin arasında sahte olup olmadığı ise yapılan incelemenin ardından netleşecek.

ANTALYA'DA SAHTE İÇKİ OPERASYONU


Bir istihbaratı değerlendiren Antalya polisi, 1,5 aylık teknik ve fiziki takibin ardından içki imal ettikleri öne sürülen şüphelilere yönelik operasyon düzenledi.

Evlerinde kurdukları imalathanede içki imal ettikleri ileri sürülen M.A, S.Ç, İ.Y, M.M, A.R.Ç. ve S.B. gözaltına alındı.

Aramalarda 560 şişe sahte içki, çok sayıda bandrol ve boş içki şişesi ele geçirildi.

KAÇAK İÇKİ ÜRETİCİLERİNDEN İLGİNÇ SAVUNMA " İÇİCİYİZ" 

Zanlılardan birisinin, baskına gelen polislere, "Ağabey, biz geniş aileyiz. Kendimiz içmek için üretiyoruz, satmıyoruz" dediği öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...