HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Türklerin beklediği o tarih belli oldu, vizesiz Avrupa için...

Düzenleyen:
Türklerin beklediği o tarih belli oldu, vizesiz Avrupa için...
Vizesiz Avrupa, Vize, AB Türkiye, Haber, Son Dakika, Haber

GÜNDEM Haberleri

Vizesiz Avrupa için tarih belli oldu. AB, Türk vatandaşlarına vizesiz giriş hakkı için Ekim 2016'yı işaret etti, işte detaylar...

Bugün Brüksel'de yapılacak Türkiye-AB Zirvesi öncesinde hazırlanan taslak metinde Türk vatandaşlarının 2016 Ekim'inden itibaren Avrupa'ya vizesiz seyahat edebileceği belirtildi. Fakat bunun için mülteci kriziyle mücadelede prensipte anlaşılan eylem planının uygulanması şart koşuluyor. Türkiye'deki mültecier için ayrıca ilk etapta 3 milyar Euro aktarılacağı, daha sonra da sürecin takip edilerek gerekirse bu miktarın artırılabileceği ifade ediliyor. Türkiye'nin AB zirvelerine katılma talebi ise 'yılda bir kez olmak' şartıyla kabul ediliyor. Müzakere sürecinin yeniden hareketlendirileceği sözünü veren AB, Türkiye ile müzakerelerde bu yıl bir faslın açılabileceğini belirtti. Türkiye'nin talep ettiği 5-6 fasılla ilgili olarak ise önümüzdeki yılın ilk çeyreğindeki görüşmeler için hazırlık yapılacağından bahsedildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...