HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Trafik çilesine çözüm geliyor

Düzenleyen: /
Trafik çilesine çözüm geliyor
Trafik, Haber

GÜNDEM Haberleri

İstanbul'da trafik çilesine çözüm arayışı devam ediyor. Bunun için İBB yeni bir sistem belirledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kavşaklarda trafiğin kilitlenmesini önlemek, trafik akışını hızlandırmak için, “Taralı Alan İhlal Tespit Sistemi”ni hayata geçiriyor.

Trafik ilerlemediği halde, “Nasıl olsa bana yeşil yanıyor” diye kavşağa girip, kırmızı yanana kadar diğer şeride geçmeyen sürücüler, İstanbul’da ilk kez devreye sokulan sistem sayesinde tespit edilip cezalandırılacak.

Dünyada örnekleri bulunan, “Taralı Alan İhlal Tespit Sistemi” operatör kontrolünde çalışan bir yazılım. Operatör, uygulama ekranında kavşakları izleyerek taralı alanlarda bekleme yapan araçları saptadığında bir butona basarak fotoğraflarını çekecek. Taralı alanı ihlal eden aracın 1 adet geniş açı, 1 adet dar açı ve 1 adet belirlenen süreden önce nerede olduğunu gösteren geniş açı fotoğrafı, daha sonra kesilecek cezanın delili olacak (Hürriyet)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...