HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Davutoğlu'ndan İran açıklaması

Düzenleyen: /
Davutoğlu'ndan İran açıklaması
Ahmet Davutoğlu, , Haber

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Londra'ya gerçekleştireceği ziyaret öncesi basın açıklaması yaptı.

Atatürk Havalimanın'da konuşan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

Dünya ekonomisine Türkiye'mizi en iyi şekilde anlatıp yatırımları teşvik edeceğiz. İngiltere'de meslektaşım Sayın Cameron'la görüşeceğiz. İki ülke ilişkileri için çok kritik dönemde gerçekleşecek. Özellikle bölgedeki gelişmelerle ilgili olarak.

Mayıs'ta Türkiye'de Dünya İnsani Zirvesi tarihi bir zirve olacak. İstanbul'da yapılacak zirvesinin konusu uluslararası toplumu bilgilendirmek. Ayrıca Göbeklitepe'nin tanıtımı için yapılan resepsiyona katılacağız.

İRAN İLE VARILAN NÜKLEER ANLAŞMA

Dışişleri Bakanlığı'm döneminde İran'a yönelik ambargoların kalkması için çabalarımız olmuştu. Dolayısıyla bu anlaşmadan memnun olduk. Türkiye-İran ilişkileri ekonomik olarak ivme kazanır. Bölge için de önemli bir gelişme. Bütün dünyanın da İran'ın da Türkiye'nin de önem vermesi gereken husus Ortadoğu'daki şiddeti sona erdirmek için bir perspektif geliştirme.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...