Vatandaşa ne ise vekile de o

Düzenleyen:
Vatandaşa ne ise vekile de o

GÜNDEM Haberleri

“Suç işleyen diğer vatandaşlara ne yapılıyorsa bunlara da yapılmalı. Dokunulmazlık hangi suçla ilgili ise o kaldırılsın. Yargılama sürsün. Suçüstü hâli gibi durumlar için dokunulmazlık kalksın.”

Yücel Kayaoğlu ANKARA
AK Parti, HDP’lilerin dokunulmazlıkları konusunda izleyeceği yol haritasını netleştirmeye çalışıyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında önceki gün toplanan ve AB zirvesi, yeni anayasa, terörle mücadele gibi konuların gündeme geldiği AK Parti MKYK’da ele alınan bir diğer başlık HDP’lilerle ilgili dokunulmazlık tartışmaları oldu. Partide konuya ilgili genel hava “Kimsenin suç işleme özgürlüğü yok” şeklinde dile getiriliyor. Dokunulmazlıkların kaldırılması halinde milletvekilliğinin düşüp düşmeyeceği sorusuna cevap aranırken milletvekilliğin ancak hükmün kesinleşmesi halinde düşebileceği üzerinde duruluyor. AK Parti’de bu konuda yapılan değerlendirmeler şöyle:

YARGILANMA EŞİT OLMALI
“Suç işleyen diğer vatandaşlara ne yapılıyorsa bunlara da yapılmalı. Dokunulmazlık hangi suçla ilgili ise o kaldırılsın. Yargılama sürsün. Suçüstü hali gibi durumlar için dokunulmazlık kalksın. Tutukluluk konusunda mahkemeler karar verir. Ancak biz özgürlükleri savunarak gelen bir partiyiz. Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda hak ve özgürlükler korunmalı. Bunları yok edecek bir tavır içine girmemeliyiz. Dokunulmazlık dosyalarını da bu açıdan çok dikkatli incelemeliyiz.”

AY SONUNDA BİTSİN   
Dönem sonuna kadar anayasa önerisini Meclis Başkanlığı’na sunmaya hazırlanan AK Parti’de istişare edilen diğer bir konu da yeni anayasa çalışmaları oldu. Başbakan Davutoğlu,  AK Parti bünyesinde kurulan anayasa komisyonundan çalışmalarını bu ay içinde tamamlamasını isterken, çalışmanın MYK ve MKYK gündemine getirilmesini istedi. Başbakan Davutoğlu’nun “Meclis’teki Mutabakat Komisyonu çalışır mı çalışmaz mı bilmiyorum ama biz hazırlıklarımızı yapalım. Daha sonra önerimizi kamuoyuna açıklarız” dedi. Başbakan Davutoğlu, komisyon toplantılarına kendisinin de iştirak edeceğini söyledi. MKYK’da Başbakan Davutoğlu, hafta içi gerçekleştirilen ve Türkiye’nin mülteciler konusunda bir dizi teklifte bulunduğu AB zirvesi ve geri kabul anlaşmasına ilişkin bilgi verdi. Avrupa’daki göçmenlerin yüzde 60’nın Suriyeli, yüzde 40’lık bölümünün ise başka ülkelerden olduğuna dikkat çeken Başbakan’ın geri kabul anlaşmasına ilişkin “biz gidenleri geri alacağız gibi kamuoyunda yanlış bir algı var. Bu doğru değil. Anlaşma bundan sonrası için geçerli” dediği öğrenildi. Öte yandan AK Parti MKYK’ya katılan İçişleri Bakanı Efkan Ala, bölgede sürdürülen terör operasyonlarına ilişkin bilgi verdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...