Ankara'daki saldırı nasıl gerçekleşti? İşte ilk bilgiler

Düzenleyen:
Ankara'daki saldırı nasıl gerçekleşti? İşte ilk bilgiler

GÜNDEM Haberleri

Ankara'nın en kalabalık bölgesinde gerçekleştirilen patlamadan detaylar da ortaya çıkıyor. İlk belirtilenlere göre bombalı bir araç, belediye otobüsüne çarptıktan sonra infilak etti.

Ankara Kızılay'da patlama meydana geldi. Patlama, kentin en işlek bölgelerinden olan Güvenpark civarında oldu. İlk belirlemelere patlamada 27 kişi öldü, 75 kişi de yaralandı. Yaşanan saldırının sivil vatandaşlara yönelik olduğu kaydedildi.

OTOBÜS DURAKLARINDA BEKLEYENLERE SALDIRDI

Saldırı, çok sayıda vatandaşın her gün kullandığı otobüs duraklarının olduğu bölgede, kentin en kalabalık bölgesinde gerçekleşti. Üstelik saldırı için, vatandaşların evlerine döndükleri saat olan 18.45 seçildi. Bu kez askerler değil, siviller hedef alındı.

ARAÇ BELEDİYE OTOBÜSÜNE ÇARPTI VE İNFİLAK ETTİ

Saldırı, bombalı bir araçla gerçekleştirildi. Araç, bir belediye otobüsüne çarptıktan sonra infilak etti. Olay, Pazar olmasına rağmen, evlerine gitmek için otobüs bekleyen kişilerin olduğu yerde gerçekleşti. Çok sayıda belediye otobüsü ve yoldan geçen araçlar da zarar gördü. İlk belirlemelere patlamada 27 kişi öldü, 75 kişi de yaralandı.

GEÇEN AY MEYDANA GELEN SALDIRIYA ÇOK YAKIN

Saldırı, geçen ay Ankara'da askeri servis araçlarını hedef alan saldırıya da çok uzak olmayan bir noktada gerçekleşti.

İKİNCİ ARAÇ ŞÜPHESİ

Patlamanın hemen arkasından güvenlik birimleri ikinci bir bomba yüklü araç olabileceğini dikkate alarak bölgeyi vatandaşları uzaklaştırıyor.

HAKİMLERİN BİNADAN ÇIKIŞINA İZİN YOK

Bu arada Yargıtay birasında çalışan bazı hakimlerin de binadan çıkışlarına güvenlik nedeni ile izin verilmedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...