Nusaybin'den Kamışlı'ya geçmeye çalışan 18 PKK'lı öldürüldü

Düzenleyen:
Nusaybin'den Kamışlı'ya geçmeye çalışan 18 PKK'lı öldürüldü

GÜNDEM Haberleri

Mardin'in Nusaybin ilçesinden Suriye Kamışlı'ya geçmeyi deneyen PKK’lılara karşı düzenlenen operasyonda öldürülen terörist sayısı 24'e yükseldi. Güvenlik güçleri bugün bölgede arama tarama çalışması yürüttü. Karış karış her yer aranıyor.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde dün akşam Suriye tarafındaki Kamışlı'ya kaçmaya çalıştıkları tespit edilen 2'si üst düzey 18 PKK'lı düzenlenen operasyon etkisiz hale getirildi.

2'Sİ ÜST DÜZEY 18 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Dün akşam saatlerinde Nusaybin'den Suriye tarafındaki Kamışlı'ya kaçmaya çalışan PKK'lı grup tespit edildi. Güvenlik güçleri, tespit edilen PKK'lı grubu etkisiz hale getirmek için operasyon düzenlendi. Mezarlık bölgesinde çıkan çatışmada 2'si üst düzey, 18 PKK'lı düzenlenen operasyon etkisiz hale getirildi.

Nusaybin'den Kamışlı'ya geçmeye çalışan 18 PKK'lı öldürüldü

ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Operasyon sonrası bölgede yapılan aramada 2'si üst düzey PKK'lı teröristlere ait 2 adet M-16 piyade tüfeği ile 2 glock marka tabanca ve diğer PKK'lı teröristlere ait 15 kaleşnikof, 3 adet RPG-7 roketatar, thermal özellikli gece görüş dürbünleri ile silahlara ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Nusaybin'den Kamışlı'ya geçmeye çalışan 18 PKK'lı öldürüldü

NUSAYBİN'DE 263 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Mardin Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 14 Mart tarihinde Nusaybin'de uygulanan sokağa çıkma yasağı ile birlikte başlayan operasyonlarda, bugüne kadar 263 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilerek, şöyle denildi:

"İlimiz Nusaybin İlçesi merkezinde bölücü terör örgütü mensuplarınca kazılan çukur, kurulan barikat ve gizlenen bombalı tuzakları temizlemek ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini yeniden tesis etmek maksadıyla 14 Mart 2016 günü başlatılan faaliyetler kapsamında 18 Nisan 2016 saat 09.00 itibariyle; 263 terörist etkisiz hale getirilmiş, 167 barikat kaldırılmış, 552 el yapımı patlayıcı imha edilmiştir. Operasyon süresince kahramanca mücadele eden 44 güvenlik görevlimiz şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Bununla birlikte; 1171 vatandaşımızın güvenli bölgelere tahliyesi sağlanmış, operasyon bölgesindeki ailelere 618 adet gıda paketi yardımı yapılmış, bin 21 vatandaşımız nöbetçi eczaneden faydalanmış, 112'ye gelen bütün çağrılar karşılanmıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde hayatlarına devam etmesini sağlamak amacıyla bölücü terör örgütü mensupları ile mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilmektedir."

Nusaybin'den Kamışlı'ya geçmeye çalışan 18 PKK'lı öldürüldü

BAYIK'IN TELSİZ KONUŞMASI: YAKIN, PATLATIN VE BİNALARDAN ÖYLE ÇIKIN

PKK'lı Cemil Bayık'ın dana önceki telsiz konuşmalarında "Örgütteki çözülmeyi telsiz konuşmalarıyla ifşa etmeyin. Kahramanca direnişe devam ettiğiniz görüntüsünü verin ve sık sık dile getirin; bize yakın medya organlarıyla paylaşın. Telsizleri nadir kullanmaya gayret edin. Arkanızda yaralı bırakmayın, her şeyi dökülüyorlar, susturun. Tecrübe kazanmış, güvendiğiniz YPS'lileri yanınızda kırsal götürün. İhanet eden halkla ilişki kurmayın, yakaladıklarınızı cezalandırarak bölgeyi terk edin. Yakın, patlatın ve binalardan öyle çıkın. Vakit bulamadığınızda da kazdığınız tüneller dahil her şeyi tuzaklayın" ifadelerini kullanmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...