Almanya İncirlik'te askeri üs istiyor

Almanya İncirlik'te askeri üs istiyor

GÜNDEM Haberleri

Almanya, DAEŞ'le mücadele kapsamında İncirlik’te konuşlandırdığı Tornado uçaklarına ayrı bir üs açmak için Türkiye'yle görüşüyor.

Almanya, DAEŞ'le mücadele kapsamında Adana'daki İncirlik hava Üssü'ne Tornado uçakları konuşlandırdı. 200 Alman askeri burada görev yapıyor. Recce kameralı Tornadolar, Suriye ve Irak üzerinde her gün keşif uçuşları yaparak, terör kampları üzerinde gündüzleri yüksek çözünürlüklü fotoğraflarla, geceleri ise ısıya duyarlı kızılötesi kameralarla veri topluyor. Almanya DAEŞ'le mücadelenin daha uzun süreceğini hesaplıyor ve şimdi Tornado uçakları için ayrı bir üs inşası planlıyor.

Der Spiegel dergisinin haberine göre, İncirlik Hava Üssü'nde Tornadolar ve yakıt ikmal uçakları için ayrı sabit bir yer inşa edilecek. Alman ordusu ayrıca Alman askerlerin Türkiye'de uzun vadeli konuşlandırılması için Ankara'yla müzakere yürütüyor.

ALMAN MAKAMLARI TEKLİF BEKLİYOR
65 milyon Euro'ya mal olması öngörülen istasyonda Alman uçaklarının kullanacağı uçuş alanı, askerlerin kalacağı yerler ve tam donanımlı komuta merkezi kurulmasının gündemde olduğu belirtiliyor. Dergi projenin büyük bölümünün 2017 yazında tamamlanacağını iddia ederek Almanya'nın İncirlik'te çalışabilen şirketlerden teklif beklediğini yazdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...