Yabancıların ‘cüzdan’ cinliği! Bakanlık harekete geçti

Düzenleyen:
Yabancıların ‘cüzdan’ cinliği! Bakanlık harekete geçti

GÜNDEM Haberleri

Sahte tebligat yazıları ile vatandaşlık başvurusunda bulunan yabancılar İçişleri Bakanlığı’nı alarma geçirdi

Oğuzhan ŞAHİN

Suriyeli sığınmacılara Türk vatandaşlığı hakkı verilmesi ile yabancı terörist savaşçılar konusundaki tartışmaların gölgesinde ortaya çıkan bir usulsüzlük İçişleri Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Sahte tebligat yazıları ya da sahte duyuru belgeleri ile nüfus cüzdanı talebinde bulunan yabancılar olduğunu belirleyen Bakanlık, 81 il valiliği ile nüfus müdürlüklerini uyardı. 
Dışişleri Bakanlığı’na bağlı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri (NVİ) Genel Müdürü Dr. Ahmet Sarıcan imzasıyla gönderilen yazıda, Türk vatandaşlığının kazanılmasına ve kaybına ilişkin vatandaşlık kararlarının ilgililerine tebligat işlemlerinin 7 aydır Elektronik Vatandaşlık Sistemiyle gerçekleştirildiği hatırlatılırken, “Bakanlığımıza ulaşan bilgi ve belgelere göre, bazı yabancı şahısların il nüfus ve vatandaşlık müdürlükleri ile ilçe nüfus müdürlüklerine başvurarak düzenledikleri sahte tebligat yazıları ya da sahte duyuru belgeleri ile nüfus cüzdanı talebinde bulundukları tespit edilmiştir” denildi. Bu nedenle, il nüfus ve vatandaşlık müdürlüklerince, Türk vatandaşlığını kazanan kişilere ilişkin tebligat işlemlerinin “e-Vatandaşlık Sistemi” üzerinden yürütülmesi istendi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...