HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Sur'da 9 ay sonra yasak kalktı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Sur'da 9 ay sonra yasak kalktı
Sur, Diyarbakır, Haber

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bazı sokaklarda, 11 Aralık 2015 tarihinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı kaldırıldı.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan 6 mahallede terör örgütü PKK mensuplarına yönelik gerçekleştirilen operasyonlar nedeni ile 11 Aralık 2015’te sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Yasağın ardından düzenlenen operasyonlar başarı ile tamamlanmış, 17 Mart 2016’da iki mahalle ve 6 sokakta yasak kaldırılmıştı.

SOKAK SOKAK YASAKLAR KALKIYOR
Sur Kaymakamlığı, terör örgünü mensuplarının alandan temizlenmesinin ardından güvenlik güçlerince çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması, tuzaklanan patlayıcıların imha edilmesi ve güvenliğin tekrar sağlanması nedeni ile bugün sabah saat 07.00’den itibaren Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinin tarihi surlar dışında kalan sokaklarının tamamında ve Dabanoğlu Mahallesi Dabanoğlu Sokağın 43-A ile 15 numaralı haneler dahil olmak üzere sokağın kuzeybatısı, Çiçekçi Sokağın 1, 3, 5 ve 7 numaralı haneleri de dahil olmak üzere batı kısmının tamamında yasağın kaldırıldığını açıkladı.

ARAMALAR DEVAM EDİYOR
Yasağın devam ettiği geri kalan mahalle ve sokaklarda var olabilecek tuzaklamaların imha edilmesi ve ilgili alanın vatandaşların güvenli bir şekilde kullanımına uygun hale getirilmesi için arama-tarama faaliyetlerin devam ettiği, bu nedenle yasağın bir müddet daha devam edeceği öğrenildi.

Sabah saatlerinde yasağın kalktığını duyan bazı vatandaşlar, evlerine girebilmek için Sur ilçesine geldi. Vatandaşlar, yasağın kalktığı sokaklardaki evlerine girerek, bir kısım eşyalarını yanına aldı. Güvenlik güçleri, basın mensuplarının yasağın kalktığı sokaklarda çekim yapmasına ise izin vermedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...