Teravih namazı bitince okunacak dua! (ARAPÇA-TÜRKÇE) Teravih namazından sonra okunacak dua Arapçası nedir?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Teravih namazı bitince okunacak dua! (ARAPÇA-TÜRKÇE) Teravih namazından sonra okunacak dua Arapçası nedir?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Teravih namazı bitince okunacak dua! (Arapçası-Türkçesi)| Teravih namazına kalkarken ve teravih namazı bitince farklı 2 dua okunmaktadır. Bu yazımızda, teravih namazı bitince okunacak duanın Arapçası ve Türkçesi yer almaktadır. İşte teravih namazından sonra okumanız gereken dua ve Türkçe anlamı!

Teravih namazı bitince okunacak dua! Teravih namazına kalkarken ve teravih namazı bitince farklı 2 dua okunmaktadır. Teravih kılanlar teravih namazı bitince, teravihten sonra hangi dua okunur merak ediyor. İşte teravih namazından sonra okunacak dua!

TERAVİH NAMAZI BİTİNCE OKUNACAK DUA

Teravih namazından sonra okunacak dua Arapçası:

Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala Âli seyyidina Muhammed. Biadedi külli dain ve devain ve barik ve sellim aleyhi ve aleyhim kesira. Üç defa okunur ve üçüncüsünde (ve salli ve sellim ve bârik aleyhi ve aleyhim kesîran kesîrâ.) denir. Ya Hannan, ya Mennan, ya Deyyan, ya Burhan. Ya Zel-fadlı vel-ihsan nercül-afve vel gufran. Vec’al-na min utekai şehri Ramezan bi hurmetil Kur’an.

Teravih namazından sonra okunacak dua Türkçe anlamı:

Allahümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli seyyidinâ Muhammedin biadedi külli dâin ve devâin ve bârik ve sellim aleyhi ve aleyhim kesîrâ.

Allah’ım, seyyidimiz Muhammed aleyhisselama, Onun yakınlarına bütün dert ve derman sayısınca çok salat, selam ve bereket ihsan eyle

Ya hannân, ya mennân, ya deyyân, ya bürhân,

Ey merhameti acıması çok olan, ey ihsanı, nimeti bol olan, ey insanları hesaba çeken onları inanç ve amelleriyle mükafatlandıran, ey varlığını birliğini gösteren delilleri yaratan.

Ya zel-fadlı vel-ihsân, nerc-ül afve vel-gufrân,

Ey lütfu ve ihsanı bol olan [Rabbimiz], affını ve bağışlamanı dileriz.

Vec'al-nâ min utekâi şehr-i ramezan bi-hürmet-il Kur'an.

Kur’an-ı kerim hürmetine bizi Ramazan ayında ateşten [Cehennemden] azat edilenlerden eyle.

Kaynak: Dinimizislam.com

Teravih namazı bitince okunacak dua! (ARAPÇA-TÜRKÇE) Teravih namazından sonra okunacak dua Arapçası nedir? - 1. Resim

TERAVİH NAMAZININ KALKARKEN NE OKUNUR?

Teravih namazına kalkarken okunacak duanın Arapçası:

Sübhane zil mülki vel melekût. Sübhane zil izzeti vel azameti vel celali vel cemali vel ceberût. Sübhanel melikil mevcûd. Sübhanel melikil ma’bûd. Sübhanel melikil hayyillezi la yenamü ve la yemût. Sübbûhun kuddûsün Rabbüna ve Rabbül melaiketi verrûh. Merhaben, merhaben, merhaba ya şehre Ramezan. Merhaben, merhaben merhaba ya şehrel-bereketi vel gufran. Merhaben, merhaben, merhaba ya şehret-tesbihi vet-tehlili vez-zikri ve tilavet-il Kur’an. Evvelühû, ahiruhû, zahiruhû, batınühû ya men la ilahe illa hû.

Not: Ramazanın onbeşinden sonra, merhaben, merhaben... yerine elveda, elveda... denir

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...