Beşiktaş 'varım' dedi

A -
A +
Beşiktaş için Kasımpaşa karşılaşması, lider Fenerbahçe ile puan farkını azaltmak, galibiyet serisini sürdürmek, oyuncuların özgüvenini yükseltmek ve hepsinden önemlisi taraftarın güvenini yeniden kazanmak için iyi bir fırsattı. Siyah-beyazlı oyuncular dün gece sadece 3 puanı değil, bütün bu saydıklarımızı da kazandı.
Özellikle sezon başındaki ilk 4 maçta çok iyi oynayan Beşiktaş'ı, aylar sonra tekrar seyretme fırsatı bulduk. Birbirlerine yakın oynayan, yardımlaşarak ve pres yapıp top kazanan, sahada tam anlamıyla bir bütünlük gösteren Beşiktaşlı futbolcular, bu iyi oyunlarının karşılığını 3 golle süslediler.
Buna rağmen sahada 11 kişiyle oynayan Beşiktaş'la, eksik oynayan Beşiktaş'ı ayrı değerlendirmek gerekir.
Benim zamanımda Beşiktaş'a karşı oynayan takımlar ileride hızlı bir oyuncuyu tutup 10 kişiyle savunmada kalır, kontrataklarla da gol ararlardı. Yıllar sonra bu oyunun benzerini Beşiktaş'ın yaptığını görünce üzüldüm.
Beşiktaş'ın değil 10 kişi, 9 kişi de kalsa her zaman rakibine üstünlük kurması ve ilk yarıdaki oyununu sürdürmesi gerekirdi.
Tabii burada Serdar kardeşime de bir çift lafım var. Güzel bir bindirme yaparak, yaptığın ortayla takımına bir gol kazandırdın ancak daha sonra gördüğün kötü kırmızı kart sana hiç yakışmadı. Topa ilk müdahale şansın hiç yok ise, rakibin arkasında durmak bir defansın en büyük özelliğidir. Bunu yapmayarak takımını 10 kişi bırakman, Beşiktaş'ın iyi oyununa da gölge düşürdü.
Orta sahada Atiba, Veli ve Oğuzhan, G.Antep maçında olduğu gibi özellikle ilk 45 dakikada çok iyi oynadılar. Veli'den hiç beklenmeyen bir ince pas sonucu kazanılan gol, takımın taktiksel açıdan ne kadar iyi oynadığının da bir göstergesiydi.
Franco da son 3 maçtır çok iyi oynuyor ve her hafta kendisini geliştiriyor. Bu Beşiktaş için çok büyük bir kazanç.
Sonuçta Beşiktaş çok önemli olan 3 puanı aldı ve lider Fenerbahçe ile puan farkını 5'e indirdi. Şampiyonluk yarışında 'Ben de varım' diyerek iddiasını ortaya koydu.

MAÇIN ADAMI: Veli Kavlak

KIRILMA ANI: Beşiktaş'ın 2. golü
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.