Veli, Atiba ve Bilic...

A -
A +

 Beşiktaş, dün gece Antep'te ligin seyrini değiştirebilecek, en kritik ve en güçlü deplasman maçından 3 puanla dönerek, şampiyonluk yarışında "Ben de varım" dedi. Geçen hafta attığı golün dışında takımına hiçbir faydası olmayan Fernandes'in, ligin formda ve sert oynayan ekibi Gaziantep karşısında oynatmak Beşiktaş'ın 90 dakikaya bir kişi eksik başlaması demekti. Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic de, Portekizli yıldızı yedek oturtup, onun görevini Oğuzhan'a vererek başladı. Hırvat çalıştırıcı, bu tercihiyle alınan galibiyette başrol oynadı.

Nitekim Beşiktaş'ın attığı ilk golde Oğuzhan'ın presiyle başlayan atakta, Gökhan topu iyi kullandı ve Olcay'a golünü attırdı. Bu gol Beşiktaş'ın başlama düdüğünden itibaren istekli oyununun bir ödülü gibiydi. Dün gece Beşiktaş'ın orta sahasında görev yapan Veli, Atiba ve Oğuzhan, özellikle kendi evinde iyi oynayan Gaziantepspor'un bütün düzenini bozdu.
Gaziantepspor, İbrahim Akın'ın oyuna girmesiyle ikinci yarıda oyunu biraz dengelese de, Sapara'nın golü dışında fazla pozisyona giremedi.
Siyah-beyazlı formayı ilk defa Dany, Pedro Franco ile iyi bir uyum gösterdi. Kesiciliği çok iyi olan Pedro Franco'nun topa oyunu sokmakta bazı zaafları var. Haftalardır şunu söylüyorum. Şampiyonluk yarışı yapan Beşiktaş'ın iyi oynamasından çok, maçlarını 3 puanla bitirmesi gerekiyor. Geçen hafta Torku Konyaspor karşısında elde edilen galibiyet ve dün gece Gaziantep deplasmanından çıkarılan 3 puan sonrasında, Beşiktaş için salı günü Kasımpaşa ile oynanacak tekrar maçı şimdi çok daha büyük önem taşıyor. Eğer Beşiktaş, Kasımpaşa'yı da yenerse, Fenerbahçe'den sonra şampiyonluğun en büyük adayı olur.
Hafta içinde Beşiktaş'la erken sözleşme imzalayan Cenk Tosun'un dün akşamki performansını beğenmedim. Cenk'in özellikle Sergen'in göreve gelmesiyle birlikte gösterdiği performanstan dün akşam eser yoktu. Belki psikolojik olarak etkilenmiş olabilir. Cenk kardeşime, bundan sonraki maçlarda daha iyi oynamasını tavsiye ederim.

MAÇIN ADAMI
Oğuzhan Özyakup

KIRILMA ANI
Franco'nun Cenk'in ayağından topu kayarak alması
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.