Saatli bomba Bruno Alves

A -
A +

 Ligin takım oyununu en iyi oynayan, pas yüzdesi yüksek ve ligin en az gol yiyen takımlarından biri olan Eskişehirspor'a karşı deplasmanda sahaya çıkan Fenerbahçe, dün gece 80 dakika çok iyi oynadı. Önemli sayıda da gol pozisyonuna girdi. Ancak "Atamayana atarlar" kuralı bir defa daha devreye girdi ve sarı-lacivertliler ikinci yarının ilk mağlubiyetini aldı.

Karşısında pas yapan bir Eskişehirspor bulan Fenerbahçe, özellikle ilk yarı maçı ortada götürdü. Golü yedikten sonra bütün inisiyatifi ve oyunu eline alan Fenerbahçe, başta duran toplar ve yan toplar olmak üzere birçok gol pozisyonuna girdi ama yararlanamadı.
Eski bir defans oyuncusu olarak seyrettiğim maçlarda savunma oyuncularına farklı bir gözle bakarım. Onların neler hissettiklerini iyi anlarım. Şunu çok net olarak söylemek istiyorum. Bugüne kadar Fenerbahçeli futbolcuları iyi oyunundan dolayı hep tebrik ettim, ancak her defasında da oyununa güvenmediğim Bruno Alves'i hep eleştirdim. Portekizli adeta saatli bomba. Kariyeri bu kadar iyi olan bir oyuncu, nasıl bu kadar çok bireysel hata yapar anlayamıyorum. Zamanlama sıfır, denge sıfır. Hemen hemen her maçta top ıskalıyor. Bugüne kadar ıskaladığı toplar golle sonuçlanmadı ama dün gece bu mağlubiyeti getiren hata oldu. Bruno Alves, Erkan Zengin'in golünde de ceza sahasının içindeki adama o kadar vurma mesafesi tanır, anlamak mümkün değil. Bir de bunlara ilave olarak dengesizliğinden dolayı yaptığı fauller de cabası.
Eskişehirspor'u da takım oyunundan dolayı kutlamak gerekir, haddini bilerek oynadılar ve iyi mücadelelerin karşılığını 3 puanla aldılar.
Tabii ki Fenerbahçe'nin mağlup olma kredisi yüksek ama haftaya Sivas deplasmanından alınacak kötü bir sonuç Fenerbahçeli oyuncular üzerinde bir stres oluşturabilir. Bu yüzden Sivas karşılaşması çok büyük önem taşıyor.
Ayrıca Emenike'den sonra Webo'nun sakatlanmasının Fenerbahçe'yi ilerleyen haftalarda gol yollarında çok sıkıntıya sokacağını zannediyorum.

MAÇIN ADAMI
Erkan Zengin

KIRILMA ANI
Webo'nun sakatlanması
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.