Serinin başlangıcı

A -
A +
Evet, Beşiktaş dün gece Kayseri Erciyes karşısında oldukça istekliydi. Zaten öyle de olması gerekiyordu. Beşiktaşlı futbolcular, zirveden kopmamak ve şampiyonluğu sonuna kadar kovalamak istiyorlarsa, bundan sonra puan kaybının yaşanmaması gerektiğini iyi bilmeleri gerekir. Özellikle de iç sahada oynadığı her maçı kazanmak zorunda olan bir takım hüviyetine bürünmeleri gerekir. Ve dün geceki Beşiktaş, Kayseri Erciyes karşısındaki bunun sinyallerini bize verdi.
Aslında Olimpiyat Stadı'nda iki takım için de futbol için iyi bir atmosfer yoktu. Beşiktaş, en büyük itici gücü olan seyircisinden bu defa hava şartları yüzünden mahrumdu. Buna rağmen Beşiktaş'ın özellikle orta sahadaki presiyle top kazanma arzusu üst seviyedeydi. Siyah-beyazlılar kazandığı topu da çabuk kaybetmeyerek pasla ileriye taşıdı.
Oğuzhan güzel bir gol attı ama buna rağmen çok iyi bir performans sergilediğini söyleyemem. Keza aynı cümleleri Fernandes için de kullanabilirim. Dün gece ilk defa oynayan Franco, yanındaki partneri Ersan'la iyi bir uyum içerisindeydi. Neredeyse hatasız oynadılar diyebilirim. Zaten Franco gerçek bir stoper. Slaven Bilic'in bu bölgede Necip ya da başka bir oyuncu ile maceraya girmemesi gerekir. Tabii burada yabancı kontenjanını da düşünmek gerekir.
Beşiktaş-Kayseri Erciyes maçında sahanın en iyi ismi Hugo Almeida'ydı. Önde bütün toplara bastı, orta sahadan gelen arkadaşlarına da boş koşularla pozisyon hazırladı. Gol atmasa da, atmış kadar takımına çok fayda sağladı. Kayseri Erciyesspor'da Hikmet Karaman Hoca oldukça renkli bir insan. Yıllardır Süper Lig'e hizmet ediyor. Ancak onun gibi tecrübeli bir hocanın Vleminckx, İbricic ve Azofeifa ile oyuna başlamaması bence ya yönetime bir mesaj vermekti. Ya da Hikmet Hoca intihar etmek istedi.
Vleminckx, İbricic ve Azofeifa, bu takımda çok rahat oynayabilecek çaptalar. Kayseri Erciyes'in bu mağlubiyetin ardından Süper Lig'de tutunabilmesi için artık puan kaybı yaşamaması gerekir, bu da ne kadar gerçekleşir bilinmez.


MAÇIN ADAMI
Hugo Almeida

KIRILMA ANI
Fernandes'in golü

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.