Bu tempo F.Bahçe'ye yetmez

A -
A +
Beşiktaş, dün akşama kadar evinde oynadığı 5 maçta sadece 8 puan toplamıştı. Bu yüzden siyah-beyazlı oyuncular, Torku Konyaspor'u yenmenin şart olduğunu benimsemiş olarak çıktı 90 dakikaya. Maça da böyle hızlı bir şekilde başlayan Beşiktaş, özellikle ilk yarıda arzu, istek ve hırs dolu bir mücadelenin sonunda ilk yarıyı 3-0 önde kapadı.
Üst üste gelen gollerle rahatlayan Beşiktaş, ikinci yarıda bu tempoyu sürdüremedi. Ben Slaven Bilic'ten ikinci yarıya çıkarken, Gökhan Töre'nin yerine Eneramo ile başlamasını beklerdim. Çünkü ilk yarı bu kadar iyi oynayan Beşiktaş'ta sadece aksayan taraf Gökhan Töre'ydi. Yaptığı tek olumlu iş Almeida'ya yaptığı asistti. Gökhan Töre'nin yerine Eneramo oyuna girseydi, Beşiktaş hem hızlı hücumlara çıkabilecek, hem de bu oyuncuyla boş alanları kullanabilecekti. Ancak Bilic, 75. dakikada Holosko'yu tercih etti. Bu geç kalınmış bir hamleydi. Eğer, Bilic Eneramo'yu kazanmak istiyorsa, bu oyuncuyu özellikle içerideki maçlarda ve skoru aldıktan sonra mutlaka sahaya sürmesi gerekir.
Motta'nın eksikliği sebebiyle savunmanın solunda oynayan Atiba Hutchinson defansif görevini iyi yaptı ama aynı şeyleri ofansif olarak söyleyemeyeceğim. Benzer durum sağ kanatta Serdar Kurtuluş da da yaşandı. Bu oyuncu da ofansif yönden faydalı olamayan bir diğer isimdi. Orta sahada ise Fernandes ve Olcay çok istekliydi. Takımın pas trafiğini yönlendiren oyunculardı. Oğuzhan'a ayrı bir parantez açmak lazım. Oğuzhan gerçekten dün akşam çok koştu, çok top kazandı, topları iyi kullandı ve ödülünü de gol atarak aldı.
İkinci yarıda temposu düşen Beşiktaş orta saha üstünlüğünü kaybetti. Beşiktaş, hafta sonu Kadıköy'de Fenerbahçe ile oynayacağı derbiyi bu tempoyla kazanabileceğini düşünüyorsa büyük yanılgı içine düşer. Beşiktaş, Kadıköy'den 3 puanla çıkmak istiyorsa mutlaka dün akşamki performansının çok üzerine çıkması lazım.
Beşiktaşlı oyunculara söyleyeceğim bir şey var. Zemin ıslak, yumuşak ve kalkıyor. Oyuncular bunu ısınırken görüyor. Ama maalesef krampon tercihlerini maalesef bütün oyuncular yanlış yapmış. Özellikle ofansif bölgede oynayan oyuncular ayakta duramayarak birçok önemli pozisyonu heba etti.

MAÇIN ADAMI Oğuzhan Özyakup

KIRILMA ANI Olcay'ın golü
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.