Ersun Hoca'nın hamlesi çözdü

A -
A +

Fenerbahçe, Beşiktaş derbisinde olduğu gibi dün akşam Ç.Rizespor karşısında da maça düşük tempo ile başladı. Bir de buna düşük pas temposu eklenince, Ç.Rizespor'un özellikle ilk yarı oynama iştahı kabardı. Akabinde Ç.Rizespor'un golü geldi.

Kweuke attığı golün ardından çok önemli bir pozisyon kaçırdı. Eğer o vuruşunda çerçeveyi bulabilse, belki de sonuç başka türlü olabilirdi.
Ersun Hoca, 4-1-4-1 düzeninde ısrar etti. Tabii bu sistemde orta saha oyuncularından Alper Potuk ve Cristian markaj altından kurtulamayınca, özellikle ilk yarı Beşiktaş karşılaşmasında olduğu gibi orta saha üstünlüğü rakibe geçti. Bunun yanı sıra Bruno Alves ve Gökhan Gönül'ün 2-3 haftadır yaşadığı form düşüklükleri, dün akşam da çok dikkat çekti.
Emenike, santrfor oynadığı zaman, markaj altından kurtulup yüzünü kaleye dönemeyince fazla varlık gösteremiyor. 70. dakikada oyuna müdahale eden Ersun Hoca, Alper'i oyundan alıp, yerine Webo'yu sokarak iyi bir hamle yaptı. Emenike'yi sağa çeken Ersun Hoca, Webo'yu santrfora, Sow'u sola, Kuyt'u da ortaya alarak iyi bir hamle yaptı.
Webo, bu takımda her zaman oynayabileceğini ve bu takımın golcüsü olduğunu bir defa daha kanıtladı.
Fenerbahçe, dün gece Rize'den çok kritik 3 puanla döndü. Şunu da söylemek gerekir, son 3 haftadır Fenerbahçe'nin merkezde özellikle savunmada sıkıntıları var. Çok pozisyon veriyorlar ve gol yiyorlar. Ersun Hoca'nın buna bir an önce önlem alınması gerekir.
Yunus Yıldırım'ın iki tarafa da yanlış düdükler çalarak oyunun temposunun düşmesinde önemli rol oynadı.


MAÇIN ADAMI
Pierre Webo

KIRILMA ANI
Kweuke'nin kaçırdığı gol
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.