Favorim F.Bahçe

A -
A +

Derbiler halkımız tarafından her zaman büyük heyecanla beklenmiş, coşkuyla ve bayram havasıyla izlenmiştir. Böyle müsabakalarda oynamak, mücadele etmek, futbolcuların da en büyük önceliğidir. Bu tip büyük derbilerde defalarca oynamış ve her iki büyük takımın formasını giyme şerefine nail olmuş biri olarak, şu anki oyuncuların yaşadığı heyecanı hissedebiliyorum.

Şimdi gelelim Fenerbahçe mi, Beşiktaş mı sorusunun cevabına...
Öncelikle şunu hatırlatmakta fayda var. Derbilerin sonucu önceden bilinmez. Bu tip maçlarda saha içi başka bir havaya bürünür. Bir takım ne kadar formda olursa olsun ya da ne kadar kötü olursa olsun, genelde kazanmayı en çok isteyen ve o mücadeleyi veren taraf sahadan mutlu ayrılır.
İkinci top diye tabir ettiğimiz dönen topları en çok kazanan, topa en çok sahip olan ve topu en çok koşturan takım derbide avantajlı duruma geçecektir.
FENER'İN KULÜBESİ ZENGİN
Fenerbahçe geride kalan 12 haftanın, 11 haftasında müthiş bir performans ortaya koydu. Maçı kazanma hırslarını 90 artılara kadar sürdüren sarı-lacivertli oyuncular, istikrarsız bir grafik çizen Beşiktaşlı meslektaşları karşısında daha avantajlı görünüyor.
Beşiktaş'ta Fernandes, Gökhan ve Olcay gibi isimleri kilitlediğiniz zaman, siyah-beyazlıların üretkenliği bitiyor. Buna karşılık Fenerbahçe'de orta saha veya forveti kilitlediğiniz zaman ise devreye kanatlar giriyor. Bu Fenerbahçe'nin en büyük artısıdır.
Fenerbahçe'nin önemli bir avantajı da oyuna sonradan girebilecek, maçın gidişatını değiştirebilecek Emenike gibi futbolculara sahip oluşu. Beşiktaş'ın kulübe zenginliği ise rakibi kadar iyi değil. Beşiktaş, Kerim Frei, Muhammed, Necip'ten ne kadar haftalardır beklenti halinde olsa da, bu oyuncuların şu ana kadar takımlarına katkı verememeleri önemli bir eksidir.
Derbinin sonucunu genelde savunmalar belirler. Fenerbahçe'nin defansı, Beşiktaş'a göre daha oturaklı görünüyor. Sezon başından beri kendi yeri hariç her yerde oynayan Atiba Hutchinson, derbide kendi yeri olan ön liberoda oynayacak ve takıma daha faydalı olacaktır. Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu'nun eksikliği tabii ki önemli ama unutmayalım ki sezonun ilk 6-7 haftasında da sarı-lacivertliler Emresiz oynadığı her maçtan galibiyetle ayrıldı.
GÖKHAN, CANER VE TOLGA...
Dev maçı Fenerbahçe kazanacak olursa, gol atanın yanında en çok konuşulacak isimler sarı-lacivertli takım adına Gökhan ve Caner olacaktır.
Eğer Kadıköy'den 3 puanı çıkaran Beşiktaş olursa da, gol atanın yanında ön plana çıkacak ismin kaleci Tolga olacağı düşüncesindeyim.
Bir parantez de maçın hakemine açmak istiyorum. Cüneyt Çakır, ligimizin en iyi hakemi. Ancak çok faul düdüğü çalarak oyunu çok kesen bir hakem. Bu maçta kendisine yakışan oyunu devam ettirip, basit hatalar yapmaması ve vereceği kararlarla maçın önüne geçmemesi en büyük temennim.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.