Fenerbahçe fırtınası

A -
A +

 Fenerbahçe bu sezonun ilk yarısında adeta fırtına gibi esti. 17 maçın 13'ünü kazandı. Kazandığı maçların hepsinde de iyi oynadı. İyi oynamadığı maçlarda ise puan kayıpları yaşadı. Özellikle sezonun ilk maçı olan Konyaspor ve geçen haftaki Karabük maçlarında çok kötüydü. Ancak Fenerbahçe büyük bir takım; bu yüzden kötü oynadığı maçları da kazanması gerekir.

Fenerbahçe'nin en büyük silahı kenar oyuncuları. Caner ve Gökhan Gönül, son 3 haftadır iyi performans göstermeseler de, dün gece eski günlerine dönmenin sinyallerini verdiler.
Egemen yenilen golde Bobo'nun yanlış yerinde pozisyon aldı ve Brezilyalı oyuncunun gol vuruşuna da o yüzden engel olamadı.
Kayserispor özellikle ilk yarıda Fenerbahçe'nin geriden oyun kurmasına engel olunca, sarı-lacivertli takım mecburen defanstan Emenike'ye uzun topla çıkmak zorunda kaldı. Ancak Emenike fizik yapıları yüksek oyuncular arasında kayboldu.
Dün gece de oyuncular belki de çok gösterişli bir futbol oynamadılar ama çok mücadele ettiler, her kazanılan topta hücuma çıkıp gol aradılar ve karşılığında 5 golle süslediler.
Bir gerçek var ki, ligin en iyi fizik kondisyonuna sahip takımı Fenerbahçe. Sarı-lacivertliler, gücünü 90 dakikaya çok iyi yayıyor. Bu yüzden 90. dakikada bile koşuyor, mücadele ediyor, gol arıyor. Oyuncular güçlü, özgüvenleri üst seviyede. Böyle de olunca 17 maçta 13 galibiyet geliyor. Atılan 43 tane de gol var. Bu gerçekten müthiş bir performans. Sezonun ilk yarısında sarı-lacivertli oyuncuların gösterdiği bu performansı, her futbolseverin takdir etmesi gerekir.
Fenerbahçe'de her şey iyi gitse de, eksikler yok değil. Sezon başından beri söylediğim oyun kurucu eksikliği her maç göze biraz daha batıyor. Bir play-maker haricinde bu takıma hiçbir transfer takviyesi gerekmiyor. Devre arasında alınacak çok iyi bir "10 numara"nın Fenerbahçe'nin temposunu daha da yükselteceğini düşünüyorum.


MAÇIN ADAMI
Moussa Sow

KIRILMA ANI
Gökhan'ın yaptırdığı penaltı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.