İki farklı Beşiktaş!

A -
A +
Sivasspor karşılaşması Beşiktaş için, ne yapıp edip kazanılması gereken bir maçtı. Ama maç bitimine bakıldığında Beşiktaş 3 puanı alamadığına mı üzülsün, yoksa 1 puan aldığına mı sevinsin...
Beşiktaş, Torku Konyaspor, Fenerbahçe ve dün akşamki Sivasspor karşılaşmalarının ilk yarılarında muhteşem bir futbol ortaya koydu. Bu bölümde siyah-beyazlı oyuncuların temposu yüksek, yardımlaşmaları çok iyi, bol bol da gol pozisyonları var. Ama ikinci yarı düdüğünden itibaren tempo düşüyor, yardımlaşmalar sıfır ve rakibin kaçırdığı sayısız pozisyonlar... Beşiktaş son 3 haftadır bunları yaşıyor.
Bir çift lafım da Fernandes'e olacak. Sana büyük oyuncu, büyük futbolcu, büyük yıldız dendi. Ama yıldız oyuncular büyük maçlarda ortaya çıkarlar. Bu sezon oynanan derbi maçlarda sahada yoksun. Takımın da dün akşam sakatlıklar yüzünden eksiklerle sahaya çıkmış. Tam sana ihtiyaç var. Sen yine sahada yoksun. Açıkçası forman sahada ama kendin yoksun. Büyük oyuncular, yıldız oyuncular, her zaman zoru başaran oyunculardır. Birilerinin sana giymiş olduğun formanın ne kadar büyük olduğunu hatırlatmaları gerekir.
Dün akşam bu sezon ikinci defa sahaya çıkan Mehmet Akgün, çok güzel bir oyun ortaya koydu. Çok koştu, çok mücadele etti. Ayrıca yerinin adamı olmamasına rağmen Necip, stoperde tek tük hatanın dışında iyi futbol ortaya koydu.
Almeida geçen haftalarda olduğu gibi, dün akşam da gol attı. Ancak attıklarının iki katını da kaçırdı.
Beşiktaş, ilk yarıdaki temposunu ikinci yarıda da devam ettirmek zorunda. Oyuncularda bariz fiziksel düşüş var. Bu çok net göze çarpıyor. Bir an önce teknik heyetin buna bir çare bulması gerekir. Liderle aradaki puan farkı 9'a çıktı. 3 puanlı sistemde çok fazla bir fark değil ama Beşiktaş'ın bir an önce toparlanması gerekir.

MAÇIN ADAMI
Mehmet Akgün

KIRILMA ANI
2. yarı başlama düdüğü

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.