Nerede kalmıştık

A -
A +
Sezonun ilk yarısında fırtına gibi esen Fenerbahçe'nin ikinci yarının ilk maçına da aynı şekilde başlayacağını bekliyordum. Sarı-lacivertliler maça istekli başlasa da çok tutuktu. Buna karşılık Torku Konyaspor, Kadıköy'de açık futbol oynamanın ve iyi paslaşmanın ödülünü golle aldı.
Fenerbahçe'nin yediği bu golde Egemen'in ve Mehmet Topal'ın ceza sahası içerisinde adam ve alan markajında hata yapması, sezonun ilk yarısında çok iyi performans sergileyen bu iki oyuncuya yakışmadı.
Geriye düşen Fenerbahçe ağırlığını Caner ve Gökhan Gönül'le sahaya koymaya başladı. Ve bir duran top organizasyonunda Bruno Alves'in golü geldi.
Bruno Alves dün akşam çok iyi oynadı. Pozisyon hatası yapmadı. Yalnız ikinci yarının başında Hasan Kabze'ye yapmış olduğu hareketin direkt kırmızı kart olarak cezalandırılması gerekiyordu.
Rakibinin üzerinden zıplayarak topa vuran oyuncu istemediği takdirde rakibinin üzerine düşmez. Bu pozisyonlarla birçok defa karşı karşıya kalmış eski bir defans oyuncusu olarak, bu pozisyonda hakemin büyük bir hata yaptığına inanıyorum.
İkinci yarıda Fenerbahçe'nin pas trafiğini daha iyi duruma getirebilmek için Ersun Yanal'ın yaptığı Cristian ve Emre değişikliği çok yerinde bir karardı. Emre oyuna girdikten sonra kanatlara topu daha iyi dağıtıp özellikle Sow ve Emenike'ye iyi ara pasları bıraktı.
Yabancı kontenjanından dolayı mecburen dışarıda kalan Webo, Fenerbahçe'de dün gece en çok aranan isimdi. Çünkü onun hava hakimiyeti ve güçlü yapısıyla Fenerbahçe daha rahat pozisyon bulacaktı.
Torku Konyaspor'u da tebrik etmek lazım. Hiçbir zaman futbolu çirkinleştirmeden iyi pas yaptılar. Açık oynayıp, ciddi gol pozisyonlarına girdiler. Başta Djalma olmak üzere yeni transfer Hleb'i çok beğendim. Hasan Kabze ve Gekas da çok iyiydi. Bu oyuncuların ilerleyen haftalarda Torku Konyaspor'u üst sıralara taşıyacağına eminim.
Fenerbahçe çok iyi oynamasa da, çok gol pozisyonu bulamasa da, kötü gününde de kazanabileceğini gösterdi.

MAÇIN ADAMI: Egemen Korkmaz
MAÇIN KIRILMA ANI: Konya'nın direkten dönen vuruşu
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.