Güneş böyle istedi

Sesli Dinle
A -
A +

Rocky serisini bilenler bilir. Serinin dördüncü filminde İvan Drago’nun karşısında Apollo Creed fıldır fıldır döner, arada bir cılız yumruklar atardı. Korkunç İvan ise durağan bir şekilde rakibini izledikten sonra ölümcül bir vuruş çıkarmıştı. Beşiktaş da dün İvan gibi zayıf rakibini izleyip durdu, yumruğunu nihayet 37. dakika savurdu. Bir yumrukluk canı olan Lugano golden sonra hemen dağıldı. Ne taktik disiplin kaldı, ne alan kontrolü. Gole kadar Beşiktaş’ın sergilediği futbol ise taraftarın canını o kadar sıkmış ki, Şenol Güneş ilk defa tribünlerden “Söylesene bize hoca, takım niye oynamıyor?” serzenişini işitti.

Stoper farkı

Rosier’in kırmızı kartından sonra İsviçre temsilcisi hiç yoktan umutlandı. Şenol Güneş’in değişiklikleriyle de takım tamamen geriye yaslanınca canlandı Lugano. Sanki Apollo Creed yerden kalktı Rocky Balboa’ya dönüştü. Skor olarak 2-0 öndeyken bütün hücumcularını çıkarmak neden? Bu korku niye? Yetmedi en sonunda Aboubakar’ı bile çıkardı Şenol Hoca... Geride oynamayı beceremediğini tarihî fark yemekten kurtulduğu Brugge deplasmanında göstermedi mi bu takım? Lugano’nun istisnasız her atağı yürek hoplattı son 20 dakikada.

Aboubakar olmasa...

Lugano’nun çok açıkça İstanbulspor’dan, Pendikspor’dan üstün bir tarafı yok. Böyle bir takım karşısında bile 2-0 öndeyken bütün savunmacıları doldurdu, elinden gelse Sivok’u bile oyuna alacaktı Şenol Güneş. Aboubakar’ın da oyundan çıktığını görünce stoperlerini bile hücuma gönderdi Lugano’nun hocası... Berbat gecenin tek tesellisi ise Aboubakar... Hücumda skora katkı olarak onun performansının çeyreğine bile yaklaşabilmiş bir oyuncunun bulunmaması ilerleyen haftalar için endişe verici. Beşiktaş Kulübü, Aboubakar’ı sigortalatmalı, klonlatmalı, sakatlanmasın diye maçlar dışında pamuklara sarmalı. 

 

MAÇIN ADAMI: Aboubakar

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.