Santos’un şansıyla nereye kadar?

A -
A +

Maçın skoru kimseyi yanıltmasın, Beşiktaş yine oyun olarak sınıfta kaldığı bir maçı daha geride bıraktı. Trabzonspor maçında Semih, dün gece de Muleka tek başına maçı kazandı. Fernando Santos ile Sergen Yalçın’ı kıyaslamak ve bazı gerçeklerin iyice su yüzüne çıkmasını sağlamak açısından çok önemli bir maç oldu. Santos’un elindeki kadronun çok kötü olduğu ve bu yüzden istenilen sonuçları alamadığı şeklindeki görüşü savunanlar var. Onlara soruyorum; Sergen Yalçın’ın Antalyaspor’undan da kötü mü Santos’un elindeki malzeme? 

 

 

Yalçın ‘Büyük Hoca’

 

 

Millî kaleci Mert Günok, ligin en iyi 8 numarası Gedson, G.Saray’da yeni şampiyonluk yaşamış Rashica, Premier Lig’in tecrübelisi Amartey, Milan’dan gelen Rebic, millî golcü Cenk Tosun... Bu isimler takım kötü diye formsuz olabilir ama işte Santos tam da bu yüzden getirildi. Takımdaki yıldızların birkaç tanesini hareketlendirse gerisi gelecek ama yaprak kımıldamıyor. Antalyaspor ise Sergen Yalçın’la önde basan, oyunun kontrolünü elinde bulunduran dominant bir futbol ortaya koyuyor. Ezcümle tam da ‘büyük takım’dan beklenen oyunu sergiliyor.

 

 

Oyun ışık vermiyor

 

 

Sergen Yalçın görece vasat bir kadroyu alıp takımın neredeyse genetiğini değiştirip başarılı olabiliyorken, Santos ise en azından kadro kalitesi takımından düşük rakiplere karşı ufak bir değişim işareti bile veremiyor. Beşiktaş sürpriz şekilde eşitliği yakaladıktan sonra Antalyaspor’un baskısı karşısında savunmada bir an nefes bile alamadı. Santos belki sezonun geri kalanında ligi üçüncü sırada bitirebilir. Ancak bunun için Trabzonspor ve Antalyaspor maçlarında olduğu gibi şansın yüzde 100 yanında olması şart. Yoksa oyun hiç ışık vermiyor. 

Maçın adamı: Muleka

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.